Hej!

Semestern fortsätter! Allt är underbart. Vi bråkar alla tre minst en gång om dagen men det går över ganska fort också.
Jag skrev ju förra gången att jag ångrade att jag inte tagit med fler klänningar och skor. Jag kan med belåtenhet berätta att det hade varit att överpacka. Jag har inte ens använt alla klänningar jag tagit med mig än och ett par skor är ännu oanvända...

Vi städar varannan dag ungefär men det ser alltid ut som taikon här, som min mor brukar uttrycka sig.

Vi har solat nästan varje dag. En dag åkte vi turistbuss och tittade på väldigt fin, spansk arkitektur. Vi köpte souvenirer och jag inhandlade ett mycket sött, svart-rött-prickigt förkläde. Ja mamma, det var ett nödvändigt köp! Vi ska vara kulturella en dag till, det blir nog Salvador Dalì-museum och sen ska vi till en fontän ("Canaletes") på La Rambla och dricka ur den. Det sägs att om man gör det, kommer man återvända till Barcelona. Och det vill vi ju! Sedan blir det minst en shoppingdag för de få slantar vi har kvar. Måste köpa lite fler souvenirer och så vykort också.

Vidare har vi firat St Juan, som är som spanjorernas midsommarafton. Det är större än nyårsafton, tydligen. PACKAT med folk på strandpromenaden och stranden, fyrverkerier och skränande musik överallt. Vi åt paëlla ute på restaurang (vi kunde knappt höra vad vi sa för alla fyrverkerier) med Sophia och sedan bailade vi på en bar i närheten, på stranden. Efter ett par koppar (shotglasen var i plast och i storlek kåsa) sprit blev jag och Sophia lite kissnödiga och efter att hon hade beskrivit de tillfälliga, offentliga toaletterna som "hål, med höga toppar av bajs i" var jag inte längre så sugen på att använda dem. Istället gick vi till en bakgata och hukade oss bakom några parkerade bilar. Det säger bara SPLATT och på bilhuven landar något blött och kladdigt. Jag fattade inte vad det var förrän de kastade en gång till och jag såg äggskal glida nedför bilen. Sophia berättar att alla spanjorer kastar ägg och vatten från sina balkonger när folk spelar hög musik eller stör. Det stämmer nog, för vi gick och kissade fler gånger under kvällen och varje gång gick vi på olika gator, och varje gång var det som att kissa på ett minfält, det bara regnade ägg och vatten. Jag var helt blöt i håret!

Ikväll, efter en McDonald's-middag, såg jag en kvinna försöka pricka en man nere på gatan med vatten från sin vattenflaska eftersom det spelades hög musik på nedervåningen. Trevligt! Vi funderar nu på att inviga oss själva i kulturen och kasta ägg på folk, vi också.

Har fått lite perspektiv på saker och ting så här under semestern. Vet inte riktigt hur jag ska göra med saker och ting ännu, men det är bra det här med semester. Man får tid att tänka på saker och ting som man inte orkar när man jobbar heltid. Mycket bra. Vi får se hur det går.

Ska titta lite Facebook och sedan sova. Var ute och bailade på en turistfälla med pool till 6 på morgonen och vaknade vid 13 för att gå till stranden så jag är hyfsat ttrött.


Jag har lagt upp lite semesterbilder på Facebook också så titta gärna! Nu ska jag sova. Puss och kram.


Dagens låt: Love don't cost a thing -Jennifer Lopez

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0