Sömnig

Jag måste nog gå och sova nu...

God natt!

Paris, Paris...

image306


Idag har det varit riktigt kallt, jag hade jeans och långtröja men frös ändå. Phonetique-läraren sa något om att det var fem plusgrader imorse när hon steg upp.

Skolan började i vanlig ordning 10:30. Kom försent en halvtimma och sedan gick det mesta som det brukar: två-timmars-lektion, lunch, phonetique-lektion och därefter en till två-timmare. Lunchen var helt sjukt rolig idag! Jag älskar mina små stockholmare, och särskilt Frida Hammar! Love rakt igenom. En annan rolig bit var när Marita var livrädd för duvorna som åt av kakan som vi slängt till dem. ("Ahhh! Nej snälla kom inte hit!")

Dagens roligaste kommentarer (alla by Frida):

"Alltså, finns det flygplatser norr om Stockholm?"

"Men sluta, jag har faktiskt varit uppe i Norrland! Jag känner till städer norr om Stockholm.. Typ Bollmora!" ( =Bollnäs)

"Eh, det är Stockholm!"

"Alla vill bo i Stockholm."


Efter skolan hämtade jag ut paketet på Posten som familjen skickat, innehållande mitt svenska sim-kort, en grön bikini-underdel, monsteralvedon, nässpray, dill-och gräslöksdip samt schackbrädesmönstrade disktrasor eftersom mamma typ fått ångest när de var här och hon upptäckte att vi inte har orkat köpa en disktrasa.

"Anna, jag tänkte torka av bordet. Har ni en disktrasa."
"Nä"
"Vadå 'nä'?"
"'Nä' as in, nej mamma, vi har ingen disktrasa"
"Sluta fjanta dig nu, vad torkar ni bordet med då?"
"Men en sån här gul svamp med grönt, strävare borst på ovansidan"
"...." (Mamma memorerar att skicka disktrasor)

Nu ska jag äta något!

Dagens låt: You've got the love -Candi Staton


P.S. Jag är härmed omedvetet hjärntvättad och officiellt invigd i sekten Stockholm. Idag la jag in Stockholm i mitt hjärta på iPoden...

Bilder från Marché d'Aligre

image293image294image295image296image297image298image299image301image302image303image304

Godis

image291Saker jag älskar:
°Min gröna iPod
°Att jag är ledig idag
°Det faktum att jag överlistade SUBJONCTIF-meningen på franskalektionen i onsdags (Jag använde Subjonctif Imperfekt på KORREKT sätt. Meningen var något om "Hon ville inte att hennes föräldrar skulle veta att hon var gift" . Eftersom "hon" i fråga var död tyckte jag att det passade bättre med Subjonctif Imperfekt istället för Subjonctif Présent. Sedan kommer läraren Stella och säger att det är helt rätt men att Subjonctif Imperfekt inte används längre för att det blev för jobbigt för fransmännen, så nuförtiden används bara présent istället! Hihihi! Jag är FÖR smart för det här språket! :D)
°Vädret. Det har varit 29 grader i cirka en vecka i sträck. Nu har det visserligen regnat och åskat ett par dagar, men det är också mysigt!
°Filmen JUNO

Imorse vaknade jag klockan fem av att Laure öppnade dörren för någon som knackade på den. Där står vår granne Valentin endast iklädd röda kalsonger och säger att han har låst sig ute! HAHAHAHA! Han skulle tydligen ned och slänga något i soprummet, och så hade han lyckats glömma nycklarna inne hos sig. Tur att vi goda grannar bistår med bäddsoffa när det krisar. Vad som var så viktigt att han var tvungen att gå ned och slänga det klockan fem på morgonen förblir ett mysterium...

Vaknade vid halv elva, duschade och städade garderoben, underklädeslådan samt sovklädesditot som samtliga har sett ut som sju svåra år i ett par veckor nu. Laure var inte sämre hon och fixade toaletten och sovrummet. Såg början på JUNO på datorn. När klockan slagit ett bar jag mig av till Marché d'Aligre (Aligre-marknaden) som äger rum varje lördag mellan 07:00-13:30. Fick mig en fin tygpåse med marknadens logga på och dessutom en svinstor melonbit som "present" av en kille som höll på att stänga sitt marknadsstånd. Köpte solmogna, varma körsbärstomater, en liten nätmelon och så 2 kilo jordgubbar för 2 Euro. Därefter gick jag till den tillfälliga marknaden i Bastille och köpte mig ett piercingsmycke för ynka 8 Euro samt den dyraste godispåsen någonsin. 3,95 Euro skulle de ha per 100 g, så jag plockade ihop litegrann som i Sverige hade gått på max 30 spänn och så visar vågen på 21 Euro! 210 spänn för karameller, där går fan gränsen. Plockade bort lite men vågpilen ville inte gå längre ner än till 15 Euro så jag tog en helt ny påse och tog extremt lite godis som i Sverige hade gått på max 20 spänn! 10 Euro fick jag betala för skiten. Nåja, gott var det. Sedan gick jag hem, såg resten av JUNO image290 (sjukt bra film!) och därefter ned till Havre-Caumartin för att kika in på H&M. Hittade ett billigt, sött, vitt/rött-randigt linne men det var en så jävulsk kö att jag skippade det, tog en runda inne på Zara och sedan drog hem.

Nu är jag här! Och ikväll blir det antingen museum eftersom det är gratis inträde till alla ikväll framtill kl 01, alternativt dra till Buveur de Lune eftersom det är nån typ "Fête de quartier" (liten kvartersfest) där ikväll med mat och alkohol etc. Ska kanske vara med Elin, Marita och Frida också för att fira Syttonde Mai. Grattis Norge!


Dagens låt: Hakuna Matata -Lejonkungen


image289


P.S. Det var väldigt roligt när familjen var här, förutom att vädret sög. Imorgon ska jag prata med Fernand om ledighet under sommaren. Tam-tam-tam-tam!


P.S igen. En annan sak jag älskar: Http://www.tjuvlyssnat.se

Buss från Umeå till Örnsköldsvik

Två tjejer ~5 och ~7 kollar på filmen som visas på bussen.
Tjej ~5: Vad är testiklar för någonting?
Tjej ~7: Men dummer! Såna där som myror har på huvudet, du vet.
Tjej ~5: Ja just! Jag hade faktiskt bara glömt.

RSS 2.0