Fiskbullar


Man blir lätt desperat när man inte har en ordentlig konservöppnare och dessutom har begränad tillgång till Abbas fiskbullar.. Denna burk öppnad med stark vilja och sax.


Ikväll var det mysigt på restaurangen för alla servitriser sa vad de ville ha, lämnade pengar och sen gick jag över till Starbucks och köpte kakor och desserter till alla. Och så var det en man som lämnade mig 5 Euro i dricks fast han bara druckit en öl och ätit en hamburgare, och så var det en annan äldre man som tittade mig i ögonen och sa "Merci pour votre service, mademoiselle!" (Tack för Er service, fröken) och det såg ut som han menade det! Gull. OCH SÅ SNÖAR DET!

!!!!

DET SNÖAR!!!!!!!!

!!!!

DET SNÖAR!!!!!!!!

Äntligen torsdag

Snart börjar helgen! Så får jag vara ledig från skolan ett par dagar. Måste börja plugga in fler verb nu, takten har verkligen speedats upp på bara några veckor och det blir svårare att förstå allting.

Igår berättade jag om Frida Kahlo för klassen. Fy, tycker inte om att prata inför en miljon stirrande ögon som sitter tysta och förväntar sig en fantastisk redovisning. Måste göra en till också, läraren har sagt att man måste göra minst två före jul.

Igår kväll var jag, Lisa och Sarah hemma hos Luana och åt oss mätta och belåtna. Vi irrade runt ett tag innan vi hittade hennes lägenhet. Paris går fort att ta sig igenom om man vet exakt vilken väg man ska ta, men annars är det rena labyrinten.

Funderar på att åka till Haparanda över nyår och hälsa på Lisa. Vi får se vad som händer... Börjar jobba klockan 17 så nu blir det en liten tupplur innan jag går till Indiana.


Ingen snö än så länge. Men snart åka hem! :)


Dagens låt (jag vet, jag har haft de förut men den är så bra!) Quitte à t'aimer -Hocus Pocus

Dagens out-loudskratt

Bättre en fjortis i en box än två som håller låda

Växjö Resecentrum

Det är sent och alla som sitter och väntar på sina bussar och tåg är trötta. Helt plötsligt kommer det två högljudda och påverkade fjortisar. De får syn på de stora förvaringsskåpen vid väggen och börjar krypa in i varsitt skåp och stänger skåpsdörren. De börjar banka och slå på väggarna samtidigt som de gapskriker åt varandra. Alla som tittar på suckar.
Äldre man ~60: Nästan så att det är värt att slösa en tia eller två på att låsa in de jävlarna.


Hej

Den här veckan slutar jag klockan 15 alla dagar, medan de andra har fonetik. Har ju bytt fonetiklärare, så nu har jag istället två fonetiklektioner per dag varannan vecka, och varannan vecka ingen fonetik alls. Klassen är ju så jävulskt seg! De kom på för någon vecka sedan att de också hatade läraren så nu har de allihop bytt också. Orkar inte byta tillbaka igen, jag har börjat vänja mig vid lärarna jag har och det är dessutom väldigt skönt att få sluta klockan 15 varannan vecka också. Är för övrigt väldigt finklädd idag! Har lånat Laures jacka och bär min nya gråa kjol från GAP, en vit skjorta och halsband :)

Imorse var det 3 grader ute, och nu när jag åkte hem med bussen från skolan var det 11. Det snöade tydligen i söndags i två timmar men det missade både jag och Lisa eftersom vi var inne och sov, haha!

Idag fyller Benjamin (amerikan och arkitekt) i klassen år så sista halvtimman åt vi chokladtårta och drack champagne. Mysigt!

Mindre mysigt är att jag måste börja med Frida Kahlo-redovisningen nu, som jag har imorgon... Usch, vill inte prata inför klassen. Nåja, bara att sätta igång.

Dagens låt: Let me love you -Mario



Saknar dig mamma!



Önskelista

Så var det en månad kvar till jul! Här följer årets önskelista:

Mobiltelefon (kamera, bluetooth, mms)
Två nya fina par jeans. Har ju lyckats bli lite tjock så jag får inte på mig mina gamla
Polaroidkamera
Bodyscrub + skrubbhandske
Svarta tighta Cheap Monday-jeans
Flying Alarm Clock. http://www.coolstuff.se/Flying_Alarm_Clock
Parfym: Chanel Chance (Eau fraîche)

Böcker:
Engelsk liten miniordbok
Bakbok: Mon cours de cuisine- Pâtesserie
The art of kissing: Tips & techniques from the 1930's
Frida: Una biografia de Frida Kahlo = Frida. A biography of Frida Kahlo
Banksy. Wall & Piece. www.bokus.com
The Art of French Kissing. www.bokus.com
Love letters of great men and women from the eighteenth century to the present day. www.bokus.com

Filmer:
P.s. I love you
Chat Blanc Chat Noir (Svart katt vit katt)
Un Long Dimanche de Fiançailles (En långvarig förlovning)
Masjävlar
Kill Bill1&2


The White Stripes

I just don't know what to do with myself...




Lyx

Nu sitter jag och Lisa och lyxar oss på Café Le Bastille: Vi dricker champagne, äter chocolat liégois (chokladefterrätt) och fruktsallad. Lisa har sovit hos mig i helgen så det här blev ett mysigt avslut på det hela! Internet har lagt av hemma och det är gratis Wifi här så det är därför vi har tagit med datorerna.

Vi har kollat vårt schema på Indiana och jag jobbar torsdag (kl 17), fredag (kl 18) och lördag (kl 16) den här veckan. På onsdag ska vi allihop till Luana för att dricka alkohol och äta mat! :)

London var underbart! Bodde hos Isabella (hon bor i student dorm) två nätter och resten av nätterna på vandrarhem med fransmännen. Lurade en kompis till Isabella att jag bara pratar franska och svenska vilket ledde till att han efter ett tag fällde en hel del roliga kommentarer om mig, på engelska, inför mig. Jag har shoppat, ätit brittisk mat, druckit MJÖLK (brittisk mjölk smakar som hemma, medan fransk mjölk smakar ost..), sett Big Ben, köpt nässpray (finns inte i Frankrike vilket är döden under dessa månader) varit med Isabella, träffat Henrik och festat!

Måste börja tänka på julklappar till folk. Ska köpa till mamma, pappa, Ida, mormor, morfar, farmor och farfar. Higgins borde få en julklapp också. Har börjat lite smått men är långt ifrån klar. Ska lägga upp en önskelista nu. Som ni kan läsa!

Kommer hem den 18 december men innan dess ska vi svenska tjejer ha julbak och åka till IKEA. Nu ska jag börja skissa på önskelistan...



Dagens låt: On s'attache -Christophe Mae



Vill bara sova...

Det finns allting någonting som måste göras så jag känner att jag aldrig får sova ordentligt. Har jobbat idag, ringde imorse och sa till Flavie att jag inte kunde eftersom jag har ont i halsen, är förkyld, hostar, har svullna halsmandlar, feber, ont i ryggen och trött i huvudet, varpå hon säger att hon ringer upp om fem minuter. Då ringer istället en svinarg Mr Lassalle upp och säger "Bara så du vet så jobbar du ikväll. Inga men. Jag känner mig också sjuk men jag jobbar" (Skillnaden mellan oss två är att jag springer omkring som en jävla get medan han sitter på sitt kontor och svarar i telefon) Jävligt schysst. Har inte ringt och sjukanmält mig en enda gång, och jag har jobbat där sen mars. Visst jag har bett om ledigt men då har jag alltid sagt till några dagar/veckor i förväg.  Och så nu första gången så bara vägrar de! Fick veta senare att Mr Lassalle fått för sig att jag ljög och inte alls var sjuk, bara för att jag skulle kunna vara med Paolo istället som en slags strejk, eftersom han har blivit avstängd från jobbet en vecka. Så jävla idiotiskt! Paranoida gubbjävel. Så jag gick till apoteket efter skolan, lyckades köpa stolpiller för halsen (?) istället för vanliga som man sväljer. Gjorde två tvättmaskiner och åkte metro till Republique för att köpa en adaptor (jävla uttagen ser ju inte likadana ut i England) på Darty. Kom hem, tog ut tvätten, gick till jobbet.

Var som en zombie hela kvällen på jobbet, fick gå hem vid 23-tiden. Träffade Sarah och Sarahs söta mamma som kom förbi Indiana Café för att säga hej.

Gick därefter för att skriva ut ett dokument på MILK,  Gick förbi La Plage, berättade min stolpillershistoria och tog mig hem. Nu sitter jag här och har precis (halv)packat färdigt min väska. Funderar på att byta till en större, låna Laures väska kanske. Nu måste jag duscha fast det är sent för mitt hår är jätteäckligt. Jag är så trött.....

Måndag

Ny vecka! På fredag morgon åker jag till London. Wohohohohooo!! Har lyckats spara ihop 330€ bara i dricks, så det blir trevligt att få spendera dem. Ann Summers, La Senza, Warehouse, Topshop, Agent Provocateur, Schuh, WHSmith, Next, Primark...

 

Mamma har varit här som ni som har Facebook kan se. Har lagt upp lite bilder där. Vi åt på restaurang, pratade, turistade och hängde. Min mamma är bäst i hela världen! 

 

I fredags var det Halloweenfirande på Indiana Café med djävlar, pirater, vampyrer och annat läskigt. Pyntat och fint var det när vi kom, spindelväv och svarta/orangea ballonger! Roade mig med att lägga plastspindlar på gästers notor och i deras mat. Lyckades skrämma ungefär 90% av gästerna, blev underbart nöjd med mig själv när jag hörde små rädda skrik från borden. Jag var allt en bra pirat jag! Arrrh! Amina sa att piratutstyrseln passade min personlighet... Jag bestämde mig för att det var en komplimang.

 

Det är fler som vill byta fonetiklärare i klassen, en kinesiska har frågat men ska nu istället behöva göra ett test och få underskrift av läraren, vilket hon vägrar! "Jag är ingen gammal salladstallrik man kastar bort!" eller vad det var hon sa. Jojomän nu är de förberedda när en redan har bytt! Taskigt. Tanten är sjük.

 

Ska växla mina euro till pund innan jag åker såklart, och har pratat med David som är engelsman och går i min klass, och jag ska få växla med honom. Till min fördel, dessutom! Sweet. Är jättenervös att jag ska missa tåget på fredag. Alla som känner sig manade får gärna ringa och väcka mig kl 06:45! 0033677633447.

 

Och förresten, NU JÄVLAR! Ska prata med Fernand imorgon eller på onsdag. Det hände en grej på Halloween efter stängning. Paolo och några fler killar sänkte ner Erwann (bartender) i varuhissen så att han inte kunde ta sig upp, och sedan slängde de vatten på honom och därefter salt och peppar. Det var mer som ett skämt men Erwann blev jätteupprörd och förbannad eftersom de inte hade lyssnat när han sa att han ville komma upp. Dagen efter pratade han med Amina (nybliven manager) som pratade med Fernand och helt plötsligt har Paolo blivit avstängd från att jobba på en vecka, det ska pratas med Mr Lassalle och det tas väldigt allvarligt på det hela. Schemat ska tydligen läggas om också, så att stackars Erwann slipper jobba med Paolo!

 

VARFÖR HÄNDE INTE DETTA NÄR TEODOR KASTADE ÖL OCH VATTEN PÅ MIG, OCH NÄR HAN KRÄVER ATT MAN SKA PUSSA HONOM HELA TIDEN?!?!

Fernand sa visserligen att han skulle lägga om schemat men det har fan inte hänt ett skvatt på den fronten, jag måste dras med hans fula nuna dag in och dag ut i alla fall. 

SÅ JÄVLA FÖRBANNAD JAG BLIR! VARFÖR I HELVETE BLIR JAG INTE BEHANDLAD PÅ SAMMA SÄTT SOM ERWANN!? DET ÄR EXAKT SAMMA GREJ!

Jag var tvungen att kontakta Mr Lassalle själv för att få prata med honom, inte var det någon som daltade med mig gjorde det åt mig?! Fy i helvete! Sarah sa någonting häromdagen om att killar alltid kommer undan lättare på Indiana och det har jag inte tänkt på tidigare, men det stämmer faktiskt. De glider alltid runt och gör terrassen, beställer in en öl här och två vinglas där. De tjoar och låtsasbrottas och töntar runt men de blir aldrig tillsagda! När killarna gör nånting fel får de någon halv kommentar medan tjejerna får sig en riktig avhyvling om att det verkligen inte passar sig att göra på det och det sättet. Köket låter också killarna vara ifred, men som tjej ska man flina som en idiot för att få dem att göra sitt jobb och inte skita i att göra ens rätter. 

 

Hur kan det vara så orättvist!?! Jag förstår inte! Nu ska de få veta att de lever på Indiana Café. Har som tur var hela Team Sweden på mitt lag, mina fina små svenskor! Blir snart blodpuddingsafton hemma hos Annie eftersom hennes mor skickat henne kopiösa mängder proviant från Sverige. YUMMMY!

 

Köttbullar och pulvermos till middag. Ska på bio med Paolo ikväll, vi ska se James Bond. Nu ska jag duscha.

 

 

 

Dagens låt: Can't take my eyes off of you -Lauryn Hill


RSS 2.0