Måndag


Dagens citat

Mamma: -När du var liten tyckte du om Lilla My och Snorkfröken. Det var nog för att du är så lik dem!.........

Hej

Kom hem från skolan för en liten stund sedan. Var så trött imorse så jag skippade första grammatiklektionen på två timmar, åt lunch på McDonalds, gick förbi La Sorbonne-sekreteriatet för att prata om min fonetiklärare (men det var stängt) och kom precis i tid till andra grammatiklektionen som började kl 13. Valde verkligen fel dag att vara lat på! Grammatiklektionen på morgonen hade varit seriösare än någonsin och det var helt sjuuuukt mycket anteckningar att göra, tydligen. Får kopiera av Maria (polska och bäst i klassen) imorgon.

Måste börja städa nu, det ser ut som sju svåra år här. Eller som tajkon, som min mor brukar säga! På tal om henne lär hon få hjärtsnörp ikväll när hon kommer (landar 20:40 på Orly) om jag inte gör någonting åt röran här. Och det vill vi ju inte!


Dagens låt: La Foule -Edith Piaf, Les mots d'amour -Edith Piaf

Helt sjukt

Okej jag och Elin fick efter att jag kommit hem från jobbet (kl 02) ett sjukt sug efter choklad. Vi tänkte först baka chokladbollar men det kändes jobbigt så vi tog en promenad för att se vad vi kunde hitta. Inte en käft ute, bara konstiga människor och två jävligt skumma killar som levererade matvaror till en hälsokostbutik. De försökte lura oss att de hade sandwichs som vi kunde få men vi gick inte riktigt på det så vi gick istället åt andra hållet. Gick in på ett hotell och frågade receptionskillen om han visste om någon nattöppen affär. Han säger nej men att han känner killen som äger butiken precis bredvid, så han RINGER killen (det här inträffade alltså för ca 20 min sen, kl 03 på morgonen) och killen som äger butiken kommer från ingenstans körandes på sin lilla moped och öppnar butiken åt oss så att vi kunde köpa choklad! SJUKT BRA! Sen kom det andra människor också som ville köpa så vi drog ganska snabbt. Nu sitter vi här och förundras av livets små egenheter. Nu blir det att göra läxa och sedan sova. Elin åker hem imorgon, om hon inte missar flyget.

Skolrestaurangen där jag äter nu är sjukt bra. Ligger i en separat byggnad en bit från där vi har grammatiklektionerna. Kostar 2,85€ (typ lika mycket som man får betala för en sandwich på Franprix) och för det får man en tallrik varm god mat (åt spaghetti, varma grönsaker och kalkon idag), frukt/grönsak och efterrätt (valde chokladtårta idag). Man blir mätt och nöjd!

Den 31 oktober (Halloween) infaller en fredag i år och eftersom alla människor ändå kommer jobba är det väl lika bra att göra någonting kul av det, så Adrien (manager) ska prata med Fernand (stormanager) som ska prata med Mr Lassalle (Överstepungen) och fråga om vi får klä ut oss på jobbet. Jag ska vara pirat eller pilot. Nu blir det läxa!


Dagens låt: Got to be real -Cheryl Lynn


P.S. Folk är sjuka i huvudet! Hade ett bord som försökte smita utan att betala och deras ursäkt när jag stoppade dem var "Vi har bråttom, vi kommer missa vårt tåg!". De verkade mer irriterade än generade. De var förresten överhuvudtaget inte generade! Sarah hade en gäst som tog en springnota, hon kutade efter honom, fick tag på honom och sedan slutade det hela med att två andra okända betalade för honom för att de tyckte synd om smitaren som inte hade pengar...

Hahahah

Trappuppgång!!

Onsdag

Elin åker hem imorgon eller på tisdag. Idag har vi varit i Tolbiac och gått på Tang Frères, en chinese supermarket med endast kinesiska produkter. Vi köpte ätpinnar, nudlar, konstiga jelly-efterrätter och Nems, som är typ små friterade rullar med kött eller kyckling eller räkor i. Vi har precis ätit dem, de var goda! Cecilia, Elins kompis, är också här. Hon är i Paris och hälsar på en kompis så hon joinade vår middag. Vi super lite och ska snart ut på Social Club.

Min fonetiklärare fortsätter att vara dum i huvudet och sa idag att "Ja, du har ju en viss kvalité på din franska, men den är inte bra!" Tack kärringjävel. Sen snackade hon nånting om att hon höll på med pedagogisk undervisning. För efterblivna, kanske! Idag skulle jag stava "parents" på tavlan. Det är typ nivå nybörjare. Jag har fan inte betalat 20 000 spänn för att få veta saker jag redan vet. Måste byta lärare, detta fungerar inte.

Igår var jag, Sarah, Elin, Cecilia och Karin (tjejen Cecilia hälsar på) i Le Marais och drack öl! Mysigt, väldigt konstig servitör dock.

Skönt med helg snart, så jag slipper från skolan och läxor i ett par dagar och får tänka på annat. Gäster, till exempel! Annie den jäveln jobbar inte utan har dragit till Egypten med sin morsa. FUSK. Åh, längtar efter London. Vill ha s e m e s t e r ... Har varit ledig ungefär en helg sedan jag kom till Paris. 

Nu ska jag typ gå och vara social eller nåt!


Dagens låt: Belleville Rendez-vous -Triplet de Belleville


P.s. Getost är så jäääävla gott på toast!

Måndag

Sitter och gör läxan men blev uttråkad...

Idag var jag inte sen till skolan! Det var lite grattis. Tillochmed läraren, Monsieur Laurent, kommenterade det. "Très bien mademoiselle Anna! Vous n'êtes pas en retard aujourd'hui!" (Bra fröken Anna! Ni är inte sen idag!)

Elin kom till Paris igår kväll. Hon kom till Indiana med Jihye och käkade Pepper Burger och Club Sandwich. Hon ska hänga här och stannar till torsdag. 

Inget nytt på t-shirtfronten. Den är och förblir, till mitt stora förtret, spårlöst försvunnen. Jag och Elin bröt oss tillochmed in till innergården för att titta om den hade ramlat ner där, men icket. Någon har kanske snott den därifrån eller städat bort den. 

Hade fonetik idag och läraren är fuckad. Hon vill att vi sitter och lyssnar på oss själva och sedan hennes inspelade röst, och sedan DEFINIERAR felet, skillnaden mellan hennes och vår egna röst. Hur FAN ska det gå till? Det är ju LÄRARENS jobb! Förra året var det i alla fall vad vår fonetiklärare ägnade sig åt. Det är ganska svårt, omöjligt snarare, att höra sina egna uttalsfel. Om jag visste vad för uttalsfel jag hade skulle jag för fan inte ha dem! Till exempel, jag hör inte att jag pratar norrländska, stockholmare hör inte att de pratar stockholmska. Hur faaaaan ska jag kunna höra mitt uttalsfel på FRANSKA?! Hon är dessutom en bitch och säger typ "Ja det är ju väldigt svårt. Men jobba nu, make an effort." och sen när jag inte hörde några fel hos mig själv eftersom det är omöjligt och jag inte kan sitta och gissa så sa jag inget, och läraren typ "Jaså? Ni tycker inte att Ni har några uttalsfel? Jag har nämligen redan hört tre." Sedan säger hon en svinlång mening och så ska man upprepa. Jag glömde bort första halvan eftersom den var så lång och hon typ 
"Ni ska upprepa nu!" och jag typ 
"Ja, men jag glömmer lätt orden om jag inte får se dem skrivna först, eftersom det var en lång mening"
"Aha, har Ni dessa problem i ert modersmål också?"

Jääääääävla idiot! 

Otur

Det verkar som att ett litet otursmoln har tagit plats ovanför mitt huvud. Jag har verkligen haft otur med ganska mycket den senaste tiden. Drickssvacka på jobbet, sjuk, tappar bort min nya favorittshirt, och dessutom ska jag inte alls gå till 15:00 i skolan utan till 16:30, så det blir precis som förra året förutom att jag måste börja tidigare på morgonen. Så jag måste jobba lika sent in på natten ändå! Kan ju inte ta 16:00-00:00-skiften nu. 

Kursen som jag skrev in mig på öppnades sist av alla, så min klass fick tiderna som "blev över" verkar det som. Börjar som sagt 09 på morgonen, har grammatik till kl 11. Har sedan lunch i två timmar. Så otroligt onödigt! I vanliga fall lägger de fonetiklektionen på en av de timmarna så man har en timmas lunch. Tyvärr finns det inga lediga salar då så vi har istället fonetiken efter den andra grammatiklektionen, som är lagd efter lunch. Så efter två timmars lunch har jag grammatik till kl 15, och därefter måste hela klassen gå till Raspail, där jag var förra året, för att ha fonetik till 16:30. Ovärt, ovärt, ovärt!

Blir mer och mer förbannad över t-shirten också. Hade letat efter en sån svinlänge och sen när jag får tag i den så tappas den bort. Jag är nästan helt säker på att vinden har tagit tag i den när jag hängde ut den på balkongräcket, för jag kommer inte ihåg att jag tagit in den. Sedan har den landat nere på innergården och någon som städar där har väl kastat bort den. Kul. Liv. 

I torsdags kväll var det dock roligt, Sarah ringde och sa att hon var på dåligt humör och ville äta ute. Jag kände direkt samma sak så vi bestämde oss för att träffas utanför LCL-banken kl 20. Vi märkte båda efter ett tag att vi inte menat samma LCL-bank, så vi gick halva vägen var och möttes utanför Indiana Café. Gick sedan mot Charonne och in på en mysbistro som ligger på Avenue Ledru Rollin (ganska nära där jag bor). Den heter Le Bistro Du Peintre och bjuder mest på fransk klassiskt cuisine. Vi beställde in varsitt champagneglas och sedan blev det Onglet de Boeuf med potatisgratäng, två karaffer rödvin och så delade vi på en himmelsk cheesecake till efterrätt. Servitören vi hade var sjukt otrevlig men han hade en väldigt söt kollega.. Mot 01-tiden gick vi därifrån, mätta och belåtna. Sarah tog en taxi och jag gick förbi på La Plage där Laure och gänget hängde. Någon kompis till dem skulle spela där så de hade varit där hela kvällen. Vi gick hem i natten, sjungandes på 

Row row row your boat
Gently down the stream
If you see a crocodile
Don't forget to scream
AHHH!!

Undrar om grannskapet uppskattade vårt galande... Var sen både första dagen (torsdag) och igår fredag till skolan. Missade bussen igår och i torsdags när jag bytte och hade mig med RER så stannade den flera gånger. Hur jag än gör måste jag gå jävligt långt för att ta mig till skolan. 

Aja, nu ska jag typ göra nåt annat. Ska försöka bryta mig in till innergården för att speja efter min t-shirt. Sen måste jag bada och sedan börjar jag jobba klockan arton. Elin kommer eventuellt hit på söndag för att hänga och min mamma ska komma den 22 oktober! Det blir jättekul.

PUSS


Dagens låt: Acceptable in the 80's -Calvin Harris

Personlighet?

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.

 http://se.41q.com/index.41q?a=1
 

Bokat

Nu har jag äntligen, efter timmar av fightande mot mitt Internet som har vägrat fungera, lyckats med det mission som ett tag verkade Impossible: Jag har bokat hemresan till Umeå över jul! Landar 22:10 på Umeå flygplats den 18 december, och åker igen den femte januari. Funderar på att fira nyårsafton någon annanstans så hemfärden blir eventuellt tidigare. Fröken Thrysén hoppas på julstämning, mycket snö och god mat!


Häromdagen hände det otänkbara. Jag blev uppkallad till Mr Lassalles (storstorchefen) kontor där också hans dotter Flavie jobbar med lönerna. I vanliga fall blir man aldrig någonsin uppkallad till kontoret när de sitter där. Det är i princip nästan strängt förbjudet tillochmed för managerna att gå upp dit mellan 09-17. Jag tänkte att nu jävlar ligger jag illa till! Restaurangen är kameraövervakad och Mr Lassalle har en kanal hemma hos sig så att han kan observera oss när vi jobbar, och kolla så att allting går rätt till. Därför trodde jag att han kanske sett något han inte gillade på kameran och ville informera mig om det. Men nej, när jag knackar på dörren öppnar Flavie som ler och frågar hur jag mår. Sedan säger hon att jag har ju jobbat på Indiana Café ett tag nu, och att de är mycket nöjda med min insats och mitt jobb med gästerna. De vill tacka för mitt arbete och kvinnan räcker över 50€ som en "present". Jag var i chock i ca 1 1/2 dag. Herregud, nu är världen uppochner. Jag hade en teori att det är en typ av muta för hela den här grejen med bartendersvinet Theodor, men Annie som också har jobbat länge ska tydligen få pengar hon också. Sinnessjukt att de typ bryr sig och faktiskt belönar en för ens arbete! Nu låter det som att det här inte alls är en stor grej men Mr Lassalle är ett helt fenomen och det går inte riktigt att förklara, men han är.. snäll innerst inne? Eller? Jag förstår verkligen ingenting.

Idag har jag tappat bort min nya fina little miss chatterbox-tshirt samt upptäckt att brazil nut-kroppslotionen är spårlöst försvunnen. Det är det värsta jag vet, när saker och ting försvinner! 

Hämtade skolschema och kvitterade ut en litteraturbok på franska idag vid Panthéon. Ska inte vara i Raspail som förra året utan i år blir det i femte distriktet vid St Michel. Mysigt område med många fina byggnader och bistron men svårare att ta sig fram då tunnelbanestationerna inte är lika täta. Måste byta metro två gånger för att ta mig dit. Bara en gång om man ska till Raspail. Nåja, slapp i alla fall Madame Stella i år, woohoo! Bad specifikt om att få slippa henne som lärare när jag skrev in mig. Min lärare för i år heter Mr Thierry Laurent. Jag känner igen namnet, tror att han har jobbat på Accord förut, skolan som jag var på förra hösten. Min erfarenhet av lärare från Accord är hittills att de alla är väldigt trevliga, så jag ser framemot att träffa honom.

Mötte sedan upp Lisa och Hilda i St Michel som skrivit in sig tidigare på dagen och fortfarande höll sig kvar i området. Vi gick på McDonalds, åt en sen lunch och satt där i två timmar, till klockan halv fem när Lisa var tvungen att åka till jobbet. Kom hem, tvättade sänglakan, handlade på Franprix, plockade undan lite och så blev det getost-toast som Laure gjort samt tomat-och mozzarellapaj producerad av undertecknad. Mycket gott! Därefter Sex & the City med underbara dill- och gräslökschips som snacks, som Lisa köpt åt mig i Sverige när hon var där i helgen. Det var det! Nu ska jag sova och tänka på livet. Fick förresten ett bra schema, går 09:00-15:00 måndag till fredag i år, istället för 10:30-16:30 som förra året. Lika bra att gå upp tidigt, få det gjort och inte sova bort dagen. Nu kan jag dessutom ta 16:00-00:00-passen och därmed komma i säng lite tidigare. Skönt att slippa göra stängning klockan tre på morgonen när man har skola dagen därpå. 

Nu måste jag sova! Skolan börjar imorgon. Godnatt!


Dagens låt: I'm dreaming of a white christmas -Bing Crosby

La nuit blanche

Inatt har det varit "la nuit blance" i Paris, vilket innebär att alla muséer och andra sevärdheter har nattöppet, samt att metron inte stänger. Det betyder också kaos på Indiana Café. Gjorde övervåningen, späckat med folk hela kvällen. Gjorde 1387 Euro i kassa, fick 17 Euro i dricks. Jag förstår inte hur folk som äter för flera hundra euro bara kan gå därifrån utan att lämna en céntime i dricks, och utan att skämmas! Smörj ska de ha, hela högen. Folk slogs ute på terrassen och hade sig, som det ska vara en lördagkväll! Har dock nu som synes äntligen -efter ett glas frozen margarita strawberry och ett glas vitt vin- släpat mig hem. Håller precis på att äta upp resten av Falstaff-pizzan som jag tog med hem i aluminiumfolie. 

Imorgon efter jobbet ska jag och Annie äta sushi, och sedan blir det troligen lite alkohol hemma hos henne med folk från jobbet. Måste försöka boka min biljett hem över jul också. Har tvättat och städat toaletten idag, före jobbet. Duktigt!

Nu blir det Facebook och sedan sova sängen. Puss och kram


Dagens låt: Undantag- Bo Kaspers Orkester

Ouii

Somnade 8 imorse.. woop. Jävla jobb haha! Åt en Falstaff-pizza på Falstaff efter jobbet (bacon, potatis, crème fraîche mm) Igår var en konstig fredag på Indiana. Inte så mycket folk men det var inte roligt heller. Nu måste jag duscha, sen tvätta och städa toaletten.

Onsdag natt

Okej, det där med att vara nyttig gick ju inte särskilt bra. Vaknade i och för sig i vettig tid, runt 10-tiden tror jag. Blev ingen jogging, kände mig riktigt förkyld och ont-i-hals-ig imorse. Gick upp och försökte fixa min biljett till London online som föregående inlägg visar. Betalningen gick dock inte igenom eftersom mitt visa-kort vägrade fungera. Tog mig till Gare du Nord (tågstation) vid 12:30-tiden: Kom dit, stod i kö till 13:15 och bokade biljett hos kassatanten. Kortet vägrade än en gång att fungera (även om jag kollat på Internetbanken innan där det STOD att jag hade pengar på kontot) och jag gick till en uttagsautomat för att kolla om det bara var själva kreditkortsbetalningen som inte ville fungera. Men nej, "För hög summa". Mamma ringde och föreslog att mina pengar kanske fanns på sparkontot istället för det vanliga, eftersom jag inte använt pengarna direkt sedan de kommit in på kontot.

Åkte hem, förde över pengar till mitt andra konto, tog mig till en automat, och vips fungerade kortet som det skulle! Åkte ännu en gång till Gare du Nord, stod i kö svinigt länge och fick till slut köpa mig min Eurostarbiljett för 85€. Åker till London runt sju på morgonen den 7 november och kommer tillbaka den 12 november runt 11-tiden (är redan nu nervös att jag ska försova mig, som jag alltid gör...). Nu är det bara biljetten hem över jul som saknas!

Efter biljettäventyret åkte jag hem och lagade mat (steak haché och pastafjärilar). Klockan var runt 16 och Sarah ringde och föreslog att vi skulle träffas i Le Marais för fika som blev öl och därefter krogrunda på Indiana Café. Delade på en liter Frozen Margarita à la fraise (Sarah spillde ut halva), en Sex on the beach samt en Screaming Orgasm, sen gick vi in till baren och drack öl och baileys, alldeles gratis! Sedan en sista öl på terrassen och sedan vid 23-tiden var Sarah tvungen att gå, så jag gick jag också. Köpte två fina t-shirts på hemvägen, på Le Night Shop. Gick förbi på La Plage på hemvägen och träffade Aerleen. Nu ska jag sova, och tvätta och städa och boka biljett hem över jul det får jag göra imorgon. 


Less

Review details

You have 1 itinerary in your basket, total £66.00

Paris Nord to London St Pancras: 1 Youth
Outbound - Fri 7th Nove 2008Cancel this selection and search again?
09:07 - Paris Nord11:16 - London St Pancras03h09m 
(duration)
Standard 
Non flexible
£42.50
Inbound - Wed 12th Nove 2008
19:39 - London St Pancras23:14 - Paris Nord02h35m
(duration)
Standard 
Non flexible
£23.50
TravellersMeal PreferenceOutward Seat(s)Inbound Seat(s)

1. Youth - Miss Anna Thrysén

no special dietary needs

Carriage  3 , Seat  61

Carriage  4 , Seat  18

Total price for all passengers (average price per person - £66.00 ) Fare breakdown Opens in a new window£66.00
Delivery Tickets on departure£0.00

Senare

Okej, har inte tagit mig utanför dörren. Än. Har dock ätit middag (steak haché och pastafjärilar) som i och för sig Laure lagade. Har också hunnit med att duscha! Tur att jag är ledig imorgon också. Då blir det att vara nyttig och städa, tvätta, kanske tillochmed jogga om jag orkar. Har börjat få lite julkänsla, det känns mysigt.

Har ju planerat att åka till London 7-11 november med Jacques och Vincent men det går hittills inte särskilt bra. Hittade en billig biljett online med, hör och häpna, Air France. 98 Euro tur och retur är ju som hittat! Ska man till London och dessutom flyga brukar inte Air France ens finnas på kartan eftersom man i princip måste ge bort njurarna för att ha råd. Bokade alltså biljetten online men av någon anledning gick inte betalningen igenom. Kanske för att det var ett svenskt kreditkort, jag vet inte. Gick till Air France-kontoret med Paolo där de inte kunde svara på varför det inte fungerat men däremot kunde informera mig om att 98€-resan var en drive som hade tagit slut dagen innan, så nu bjuds det istället på resor till London för endast 159 Euro. Roligt. Funderar på att ta Eurostar men det tar sån jävla tid. I och för sig ligger flygplatserna långt ute i helvete medan tågstationerna finns i centrum. En tågbiljett till London går på omkring 49 engelska pund, det vill säga runt 600 pix. Nåja. Vi får se hur det blir! Fortsättning följer.

Stackars min lilla älskling Ida som har ramlat av mopeden IGEN och skrapat upp sitt knä! Hon får komma hit och hälsa på så känns det nog bättre. Vi tar en andra Dagens Låt eftersom Ida inte gillade den första. Den här är från Juno Soundtrack:et.

Dagens (andra) låt till Ida som jag hoppas att hon gillar bättre: Sea of Love -Cat Power


P.S. Min favoritlåt från gårdagens fest som jag inte kunde sluta sjunga på:

Jag är en liten undulat,
som får så dåligt med mat,
för dom jag bor hos,
för dom jag bor hos,
dom är så snåla.
Dom ger mig fisk varenda dag,
det vill jag alls inte ha,
jag vill ha brännvin,
jag vill ha brännvin,
och Gorgonzola.

Jag är en stor och elak varg,
som är så helvetes arg,
för uti skogen,
för uti skogen,
finns bara plantor.
Jag äter gräs varenda dag,
det vill jag alls inte ha
jag vill ha småbarn,
jag vill ha småbarn,
och gamla tantor.


TEAM SWEDEN!Oi

Igår efter jobbet åkte vi ett par stycken hem till Caroline för att  dricka vin och blanda lite drinkar. Vi kom dit vid 02-tiden tror jag, och åkte därifrån runt 06-tiden. Gick hem med Paolo, Lisa och Victor. Lisa och Victor fick en taxi men jag och Paolo hade inte sådan tur så vi fick GÅ hem (Lisa och Victor bor på en sida av stan och jag och Paolo bor på den andra). Åt lite frukost och sen somnade jag vid 09-tiden. Är så sjukt trött och sliten idag. Vaknade precis.. ouch.
Hade tänkt tvätta, jogga och städa idag men det får fan bli imorgon. Orkar inte röra mig så långt idag känner jag...


Dagens låt: Beautiful Disaster -Kelly Clarkson

RSS 2.0