Våfflor



Idag blidde det våfflor till middag. Har träffat Heidi, Maria och Marias femmånaders-son Lukas på stan och gått runt lite med dem under dagen, och före det handlade jag med mamma på ICA Supermarket Teg. En väldigt skön och väldigt lugn dag.
Har även hunnit med att köpa den senaste Ben&Jerry's glassen Bohemian Raspberry på ICA Gourmet. Ben & Jerry's egna beskrivning av glassen lyder: "Vanilla Ice Cream with Fudge Brownies & Raspberry Swirls". På svenska låter det "Välfylld vaniljglass med skönsjungande mjuka brownies och strömmande hallonsås." Ett par kronor verkar gå till en AIDS-fightande organisation också. Make the world a better place, have an ice-cream, liksom. Woop woop!

 



Ikväll blir det REX med Michelle, det blir kul att träffa henne! Först förfest (bara jag och hon, haha!) i hennes fina lägenhet med vin & chips. Mysigt :)


Jag fortsätter att dregla över Trashy Lingerie's vackra skapelser: (mest underkläderna)



Nu har jag i alla fall planerat min vecka någotsånär: (Min blogg får fungera som kalender/kom-ihåg-lista då jag för tillfället inte har någon riktig. Måste komma ihåg att köpa en ny)

Tisdag (ikväll): Rex med Michelle
Onsdag: Ringa G. Träffa Mariah kl 13 på kajen med picknickfika. Kvällen: Födelsedagsfika hos Mattias Torneus
Torsdag morgon-Fredag eftermiddag: Jag och pappa i farmor och farfars torp för att måla om. Fredag kväll: Oplanerat. Ev Teatercaféet. Johanna fyller 17
Lördag: Oplanerat. Gå på stan och fixa lite smågrejer eller bada. Kvällen: Släkten kommer för att fira mig i efterkott
Söndag: Oplanerat. Vill bada och hyra film.


Tisdag: Koka palt med mormor. Wåsa fyller 22. Beställa tid för vaxning i Sthlm. Titta igenom ant. böcker
Ondsag: Tandläkaren kl 12:20
Torsdag: Gå ut/fika med Åsa och Michelle


Tisdag: Åker till Sthlm

Nästa vecka ska jag dessutom hinna läsa ut mina biblioteksböcker, gå på stan och köpa kalender, gå förbi Apoteket, hyra film, köpa lite kläder och annat som jag behöver innan avresan.

Dagens sista kom-ihåg: Se Arkiv X på bio/dvd när jag kommer hem till Paris. Nu ska titta på American Pie på fyran!

Puss

Dagens låt: I wanna dance with somebody -Whitney Houston


Från vänster Heidi, Lukas och Lukas & Maria:


God kväll

Idag har jag, mamma, pappa och Mathias varit i Norrmjöle och solat hela dagen. Lyckades bränna mig något så jävulskt!

Smeknamn/kommentarer jag har fått av min far under dagen:
"Räkan"
"Kräftan"
"Kräftis"
"Röding"
"Går det rödingar på land nu?"
"Du röstar inte rött va?"
"Kommunist"
"Mao"
"Maos lilla röda"

Trevligt. Till middag blev det gräddstuvad krögarpytt med rödbetor.

Jag och Mathias spekulerade i

Brb, mamma ropar. Ska gå och tvätta lite.


Kl 19:24
Tillbaka.

Nu är jag mitt uppe i tvätten. Har inte tvättat sen jag kom hem (två veckor sen) så jag tyckte det var dags...
Mamma gör rabarber- och hallonpaj med vaniljsås som vi strax ska avnjuta.

Just det ja, jag och Mathias. Vi funderade på om vi ska dra våra vackra rövar mot USA nästa sommar, för att shoppa och hänga några veckor. Mathias' farbror bor i Coldwater, en stad som ligger mellan Detroit och Michigan, så vi kanske kan snika till oss lite logi där ett tag. Låter väl fint? Vet redan att jag vill shoppa loss som fan på teknik, musik och parfymer om sådant fortfarande säljs till skäligt pris nästa sommar. Ser även framemot att titta in i Victoria's Secret-butiken och mitt nya favorit-underklädesmärke Trashy Lingerie som jag än så länge bara dreglat över online. Det ligger dock en butik i Los Angeles. Det är mycket rysch och pysch men jag tycker att det ligger precis på gränsen för att det inte ska bli för mycket. Jag vill inte se utklädd ut, bara extra fin, och det verkar som om Trashy Lingerie har lyckats. Jag tycker särskilt om Marie Antoinette-kollektionen, har drömt om sådana underkläder ända sedan jag såg filmen med samma namn av Sofia Coppola med Kirsten Dunst i huvudrollen. Vissa kollektioner är lite för mycket, men det finns väldigt mycket fint också! http://www.trashy.com (Bli inte skrämd av förstasidan, det är inte de underkläderna jag vill ha!) 

Cute:





Too much:


Veckans schema står som följande (hittills)
Imorgon, tisdag: Bada på Bölesholmarna med Heidi och Ronja under dagen, träffa Michelle på Rex på kvällen
Onsdag: Bada om det är fint väder, annars blir det nog baka eller besöka Gammlia. Var så länge sen jag var där! På kvällen blir det fika hos Mattias Torneus som fyller 21
Torsdag-Fredag: Åker till torpet med pappa för att måla huset
Lördag: Kalas för mig eftersom jag inte hade något när jag fyllde i januari (var som bekant i Paris då)
Söndag: Återstår att se.

Skippar alltså Storsjöyran helt i år. Kanske nästa år, man vet aldrig!

Dagens låt: Måndagsbarn -Veronica Maggio

Oh boy

Oh boy, you make me feel like
Oh boy, you make me feel like
No boy, can make me feel like you
I really really want you
Oh boy, you make me feel like
Oh boy, you really turn me
on boy, and I don't know what to do
I really really wanna

..be with you
like I was before
this distance
between us makes me want you more
and I do mean
you're the cutest boy I've ever seen
and you've got that something
something that I want, something that I need, a dirty little young girl's dream

I said that, oh boy, you make me feel like
Oh boy, you make me feel like
No boy, can make me feel like you
I really really want you
Oh boy, you make me feel so
Oh boy, you really turn me
On boy, and I don't know what to do

I really really wanna

Make me swirl
like a tiny little pearl
I will patiently wait
until you're done with this other girl
and I don't care
about your so damn good excuses
cause they turn me on

yeah they turn me strong, turn me on, you know just how to light my fuses

I said, oh boy, you make me feel like
Oh boy, you make me feel like
No boy, can make me feel like you
I really really want you
Oh boy, you make me feel so
Oh boy, you really turn me
On boy, and I don't know what to do

I really really want you



Äntligen hemma! Sverige är skönt. Fint väder. Badar, hänger på Teatercaféet, umgås med Mathias och njuter av sommaren. Det blev ett jäkla tjafs när jag skulle hem eftersom jag var sen som vanligt, metron höll på med ombyggnader så jag fick kliva av mitt på en station som jag inte alls skulle av på, ta en taxi i ilfart för att hinna, som inte ens hade tillåtelse att köra egentligen eftersom taxichauffören egentligen hade slutat för dagen och kör man utöver sitt vanliga schema räknas det som svarttaxi. Under taxifärden ringer mamma och säger att mitt flyg inte alls går om 45 minuter, utan kl 21:40.... Hade råkat kolla på hemresebiljetten istället för utresebiljetten. I tid kom jag i alla fall, tjafsade i vanlig ordning en stund med check-in-tanten eftersom jag hade 14 kilos övervikt. Fick efter argumentationer en påse att lägga övervikten i som fick gå som handbagage, och handbagaget jag redan hade fick gå som "handväska" eftersom handväskor inte räknas. Träffade en trevlig halvstockholmare på flyget också! 
Spenderade en lagom mysig natt på Arlanda, åt köttbullesmörgås med rödbetssallad och ett glas mjölk till frukost och sen bar det av hemåt med morgonflyget.

Åker till Stockholm om två veckor där det blir fest, segling samt umgås med 08:orna som jag lärde känna i Paris.

Idag vaknade jag runt 12:30, åt jordgubbskräm och kaviarmacka till lunch, städade mitt rum och hoppade från lianen på Bölesholmarna med Mathias. Mycket trevligt! Hade bbq i helgen också, vi fick tur med vädret och musiken var helt sjukt bra på TC!

Snart är det ju Storsjöyran också men jag vet inte om jag ska skippa det, har det inte så jättetätt om kulor för tillfället. Imorgon ska jag åka och bada. Uppdatering kommer eventuellt, om jag orkar! Simma luuuugnt

PUSS

P.s. Igår kväll såg jag och Mathias filmen Pan's Labyrinth. Väldigt läskig och väldigt bra! Den rekommenderas! Handlar om mor och dotter som flyttar hem till en kapten som är för den nya fascistregeringen i Spanien. Filmen utspelar sig strax efter spanska inbördeskrigets slut, runt 1944.. Efter ett tag börjar det hända flickan lite läskiga saker. En väldigt speciell film, har kallats "En underdog som måste ses" av MovieZine, och "A fairy tale for grown ups" av Chicago Sun-Times. Verklighet blandas med fantasi om vartannat.


Trailer:




Dagens låt: Pripps Blå-låten

Oj oj...

Får skriva snabbt annars kommer jag sent till jobbet.

Skulle jobba igår 12:00-20:00 men blev hemskickad för att jag hade så ont i håret, haha!
"Alltså Anna, du kan inte jobba. Kom tillbaka imorgon OM du känner dig bättre". Illa!

Ja fy satan, igår mådde jag inte bra. Adrien ringde senare på kvällen och frågade om jag kunde jobba kväll eftersom jag blivit hemskickad under dagen men jag sa att tyvärr, det går inte för sig, jag mår så jäkla dåligt. Har aldrig haft en sån lång bakfylla tror jag! Från sju på morgonen tills jag somnade runt 01 igår kväll. Tog ett glas vin, en frozen margarita med jordgubbssmak och ett glas baileys. Drog hem till Benjamin och hängde där ett tag, där det blev en drink för mycket. Det var han som blandade den, och han sa inte vad som var i den. T-sprit eller liknande, skulle jag gissa! Fyyy.... Tar detaljerna senare.

Idag har jag tagit det väldigt lugnt, ätit soppa och macka till lunch, tog en promenad och stötte på en jättestor Martinique-karneval med mycket folk, färg och musik! Ah, Paris, jag älskar dig!
Nu måste jag rusa till jobbet!!

Dagens låt: Hinner inte!

Thirteen days and counting

Idag faller regnet över Paris. Desto lättare att hålla sig inomhus och städa diverse skåp, med andra ord. Pratade nyss med mor i telefonen och de har tydligen inte bättre väder där.

Jag har hittills inte så mycket att berätta om dagen idag eftersom jag vaknade vid tolv och inte gjort särskilt mycket sen dess. Drömde att jag var höggravid och att jag var tvungen att behålla barnet för att det hade gått för långt. Vet inte hur många gånger jag har drömt den mardrömmen. Sedan drömde jag att Ida var död! Fy. Inte roligt. Efter jag vaknat la jag mig i soffan som fortfarande ligger framdragen framför fönstret och myste (mös?) under mitt täcke! Det är väldigt fiffigt med franska fönster, eftersom de är så stora, så man kan ligga och sola framför dem utan att få fönsterposten precis i ansiktet, eftersom det inte finns någon!

Igår kväll var det sjuuukt mycket folk på uteserveringen eftersom det var 30 grader varmt. Folk drack som små gnuer! Fick sluta runt halv ett, sedan blev det varm choklad som efterdrink, en öl på La Plage och sen var det bara att lägga sig (efter Facebook-tittande).

Nu blir det lunch tror jag. Vi får se vad kylskåpet har att bjuda på idag!

Dagens låt: Beautiful disaster -Kelly Clarkson



ca 1923

Så här ser det ut när det regnar hos mig!

Den första juli

Idag är det precis två veckor kvar tills jag flyger hemåt. Äntligen! Jag längtar hem varje dag nu. Till mamma, pappa, Ida, Higgins, mina kompisar, till svensk sommar, till MAX, till att få avsluta Harry Potter-serien som jag inte hann göra innan jag for, till att sitta på kajen, bada i havet, sola på en STRAND.. Jag längtar tills jag kan cykla ner till stan, jag längtar efter frisk luft och svensk mat! Åt helvete med franskt cuisine just nu, drömmer bara om svensk husmanskost på nätterna! Krögarpytt, hemlagad palt, blodpudding, rotmos med fläsk, knäckebröd, nynäslimpa med leverpastej och smörgåsgurka, BOB Blandsaft, lösviktsgodis och dill-och gräslökschips...Dip! Felix delikatessköttbullar, mormors morotsstuvning. Daim, skagenröra, Brämhults juicer, blåbärsmjukglass på torget, kebab (visserligen inte svenskt men det räknas ändå, för här är kebaben alldeles torr och jävlig)... Kryddjärpar! Cheeze Cruncherz, Trocadero och romerska bågar..Kaviar, hushållsost, kanelgifflar, FILMJÖLK, Mumintrollskex, gravad lax med sås på tunnbröd, senapssill, fiskbullar, grillad sparris, mormors lingonsylt och p o t a t i s b u l l a r. . .


I hope when you're in bed with her, you think of me
Arg musik är min grej just nu. Lyssnar precis just i detta nu på Never Again med Kelly Clarkson.


Snart flyger jag!


Sedan i fredags återinförde jag lördagsgodis. Mina tänder är alldeles förtvinade av allt socker, rödvin, sena kvällar och onyttig mat. Det går hittills o-bra. Eller ja, det gick bra lördag. Tänkte att söndag också nästan gilldes som lördag eftersom det fortfarande var helg, så jag åt godis då också. Igår måndag åt jag bara en (några) bit(ar) chokladsockerkaka, och det är faktiskt inte godis. Idag hämtade jag ut ett paket på posten som dessvärre innehöll en finfin påse smågodis från Hemmakväll. (Fick även en blå kulspetspenna, en dubbel-dvd: Moulin Rouge/Walk the line och en liten hälsning) Man måste faktiskt fira när man har svenskt godis för en gångs skull! (Hade det i och för sig i lördags) Fy på mig. Disciplinen blir verkligen sämre med åren, det stämmer.

"I can resist anything but temptation" -Oscar Wilde.


Nu ska jag strax börja styra upp mitt liv genom att städa upp lite i skåpet där jag har viktiga papper, oviktiga papper, böcker, recept, bortglömda kom-ihåg-lappar, solglasögon, en telefonkatalog, tidningar med mera. Vi som känner Anna Thrysén behöver ingen vidare förklaring utan förstår redan vid det här laget att nämnda skåp ser ut som själva fan. Laure kom hem i måndags, från en tvåveckorsvistelse på Korsika där hon hälsade på sin morfar. Efter snabbt konstaterande att lägenheten var i akut behov av städning tog hon ambitiöst tag i uppgiften, så nu är i alla fall resten av lägenheten ren och fin!
Har i alla fall tagit steg 1 och skrivit ned en lista på saker jag måste komma ihåg att göra innan jag drar. Bra! Måste förbi Monop' och köpa fransk ost, foie gras, nutella, sura band på burk, franskt godis och choklad. Har bestämt att kika förbi Gibert Jeune också för att köpa en fransk bok eller två att öva mig på så att jag inte glömmer bort all franska när jag är hemma i Sverige. Ska köpa Bescherells verb-böjningsbok, Le Petit Nicolas, Ensemble c'est tout (originalversionen av "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda) samt Bonjour, Tristesse.
Sedan som sagt städa, leta reda på saker jag ska ta med mig hem, få ångest, packa, packa om, få mer ångest, skriva en till lista samt åka!
Vill hellre gå ut i någon park och sola idag, det är så varmt och så fint väder! Men nej, får nog stanna inne idag. Börjar jobba klockan 16 också så jag ska försöka hålla mig i kvarteret.

Efter fyra veckor i Umeå bär det av till Den Kungliga Hufvudstaden för att hälsa på Elin, Frida, Marita, Linn med flera i en vecka. Därefter Göteborg i en vecka hos Mathias och Emma och sedan tåg tillbaka till Stockholm och därifrån direktflyg till Paris.

Plan:
15 Juli Paris-Sthlm 21:20-23:59
16 Juli Sthlm-Umeå 08:30-09:35
16 Juli-12 Augusti: Hemma i Umeå
12 Augusti Flyg Umeå-Sthlm 10:05-11:10
12-19 Augusti: Hos Elin mfl
19 Augusti Tåg Sthlm C- Gbg C 10:10-13:17
19-26 Augusti: Hos Mathias och Emma
26 Augusti Tåg Gbg C- Sthlm C 10:42-13:50
26 Augusti Sthlm-Paris 18:00-20:40

Ikväll ska jag ge Fernand min ifyllda borta-från-jobbet-blankett. Sista jobbdagen blir tisdag den 8 juli, för den 9 och 10 hade jag tänkt hinna med allting jag måste hinna med innan jag far. Handla, städa, packa... Fredag den 11 juli åker nämligen jag, Laure och alla andra till Villers-Cottêrets (den lilla byn utanför Paris som alla vi umgås med kommer ifrån. 1 timmes tågresa.) för att spendera helgen där. Måndag den 14 juli är det franska nationaldagen, men eftersom alla jobbar under veckan firas den under helgen istället. Vi stannar där till söndag eller måndag kväll, och sedan åker vi hem till Paris igen. Om jag hinner ska jag titta på firandet inne i Paris på måndag också. De hade börjat sätta upp läktare på Champs-Élysées redan förra veckan, där det ska bli spex med fyrverkerier, soldatmarscher med mera.

Och dagen efter, tisdag den 15 juli, är det som sagt den stora dagen när jag flyger hem! Hänger som vanligt på Arlanda över natten och tar tidiga morgonflyget till Umeå dagen efter.


Nu blir det mer listskrivande och sedan uppstyrande av liv (dvs städa skåpjäveln)!

Dagens låt: Since you've been gone -Kelly Clarkson


Flygis

Måndag

Gud vad jag vill grilla.... Jag döööör.
Om vi äter pasta en enda gång när jag är hemma i Umeå så kräks jag. På riktigt. Jag äter så mycket ravioli, penne, spaghetti och makaroner så jag förvandlas nog till en pastafjäril snart.
Idag har det varit soligt och fint, jag har varit på Marie Antoinette-konstutställning från 16:00-22:00 och jag hann inte ens se allt! Åt spaghetti och köttfärssås till middag. Gott.
Imorgon börjar jag jobba kl 16 och slutar vid midnatt så jag tror jag ska städa lite och få ordning på saker och ting under eftermiddagen. Måste börja leta fram grejer jag ska ha med mig hem. Det ska visst bli 29 grader imorgon, grattis till mig! Ska nog dra fram min IKEA-soffa framför fönstret och bara ligga och lata mig i solskenet istället, förresten...

I love tjuvlyssnat:

Det värsta är att han menade en kvinna i ett vegetativt tillstånd
Poolparty, Linköping
Ett gäng sitter och spelar "jag har aldrig…", men måste köra leken på engelska p.g.a. en fransk utbytesstudent.
Tjej 1: Vad heter vegetarian på engelska?
Tjej 2: Vegetable?
Tjej 1: Have you ever had sex with a vegetable?
Fransk kille: Yes.
Resten av gänget ser väldigt generade ut.

Fransmän i ett nötskal. You've got to love it.


Dagens låt: If you leave me now -Chicago


Queen of FranceMarie Antoinette

P.S. Hade värsta myskvällen för mig själv i lördags och åt trerätters (visserligen soppa följt av ravioli, sallad och camembert samt äppelkompott med mariekex, men ändå!), åt lördagsgodis från Affären och bara tog hand om mig själv! Såg en bit av Amélie från Montmartre också, UTAN subtitles, och jag fattade typ det mesta av vad de sa! Lycka! 

RSS 2.0