Soligt

Solen lyser över Paris idag. 21 grader i skuggan och minst 25 i solen. Grattis till mig! 

Igår väcktes jag av världshistoriens sämsta aprilskämt. Mamma och Ida ringde och sa att Higgins var magsjuk.. Kul!
Fixade till mig och mötte Lisa och Annie klockan 14 för lunch på restaurangen Chez Clément som ligger i St Michel. Var i tid för en gångs skull så jag promenerade runt i området lite före. Köpte mig en finfin linjal med franskt sms-språk på. 

När jag mötte Lisa och Annie fick jag till ett riktigt fint aprilskämt som båda två gick på ;) Det blev färska räkor med bröd och majonnäs för alla tre på uteserveringen.  Därefter gick Lisa tillbaka till sin skola medan jag och Annie vandrade förbi Notre Dame och över La Seine till Rue de Rivoli för letande av jacka till Annie. Hon vill köpa samma beiga som jag hittat på Zara men med fransk serviceinriktning och en hiss som tjejen skulle leta på lagret fastnade i gick det inte så bra. Undertecknad hittade en finfin och billig blå femtiotalsbikini på H&M. Annie travade iväg till jobbet vid 17-tiden.

Mötte sedan upp Clément (han hade enorma problem att hitta till det Zara jag var på så jag fick ta mig till där han var istället, på ett helt annat Zara där han trodde jag var.. samma gata men längre bort) och han hade på sig sina rollerblades som han åkt på hela dagen. Gick hem till honom, slängde av oss H&M-inköp, rollerblades och annat skräp och sedan gick vi till Les Champs-Élysées. Gick in på Virginbutiken, tittade på böcker och köpte mig filmen Ensemble, C'est Tout på DVD. Gick vidare och in på den tillfälliga Andy Warhol- utställningen. Det är typ Cléments favoritkonstnär så han var eld och lågor medan jag mest lallade runt och läste citaten och texterna av och om honom som var uppskrivna lite här och var på väggarna. Hittade en bok om honom och ärligt talat var intervjun med honom det mest intressanta på hela utställlningen. Han verkar ha varit ett riktigt original... Jag har dock hört att man fattar och uppskattar hans konst ju mer man vet om honom så jag antar att jag borde läsa på lite. 

Klockan var runt 20 när vi kom ut från utställlningen som alltså tagit runt 2 timmar. Åkte métro till min favoritbar Les Étages i St Mich för jordgubbsmojitos. När solen gick ner blev det fort kallt så vi gick en promenad runt kvarteret, köpte tunisiska socker- och honungskakor, hittade en vinspecialist där vi köte oss en flaska rött. Åkte métro hem till Clément där det blev paella och majs/tonfisksallad till vinet. Tittade på franska The Simpsons (sämst) och sedan Ensemble C'est Tout..

Vaknade vid 11 och tog mig från Clément runt 14-tiden. Sjukt varmt idag som sagt! Igår var det också varmt men idag var det verkligen hett ute. Svettades nästan i min svarta klänning och nylonstrumpbyxor. Gick hem och duschade, tillbaka till Bastille och åkte till métro till St Paul där jag träffade Caroline och hennes pojkvän Greg för omelett och coca cola på caféet Dôme. Fick reda på av Caroline att det finns något i franska kyldiskar som heter Lait Frais (färsk mjölk). Det ska tydligen smaka som svensk mjölk, istället för den äckliga ostgräddsmakande superkonserverade skiten fransmän dricker som mest. Så det ska jag smaka. Saknar filmjölk, mellanmjölk och hushållsost. Och limpa, pyttipanna och potatisbullar. Mormors palt, lingonsylt... I alla fall satt vi kvar på Dôme och solade till klockan halv fem, sedan skulle Greg iväg någonstans. Caroline och jag promenerade vidare i St Paul. Hittade billiga DVD-filmer men köpte inget, sedan gick vi till ett apotek för att kolla om de sålde solpiller (såna man äter för att man ska bli brunare fortare) men hittade inget prisvärt. Promenerade vidare till Bastille eftersom Caroline skulle börja jobba klockan 18. Caroline köpte fruktsmoothie på Wanna Juice och sedan gick vi till nyöppnade Amarino (italiensk glass...mmm) där jag fick mig en bägare med chokladglass, röda frukter-glass, kexglass och någon slags yoghurt- bärglass. Gick förbi Indiana, lämnade av Caroline och funderade på att ta métron till Pigalle för svenskt godis-inköp men orkade inte.. Det tar för lång tid att ta sig dit. 

Gick Rue de la Roquette-vägen hem, via Voltaire och sedan in på Franprix. Kom hem och hittade en mycket trött Laure i soffan. Det var slutet på helgen, det! Börjar jobba klockan 18 imorgon. Sofi och hennes pojkvän tittar in över helgen och de skulle landa någon gång imorgon på eftermiddagen. Om jag orkar ska jag till Pigalle och köpa svenskt godis, och så sola i Luxemburg-trädgårdarna med Caroline. Börjar klockan 19 på lördag och klockan 17 på söndag. Nu ska jag försöka hitta något ätbart i kylen, sedan blir det nog film och sova. Hej hej

Dagens låt: Main Offender -The Hives

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0