Slitet

I onsdags blev det mysig supkväll hemma hos Lisa. Det var Lisas kompisar från Accord; Rustan, typ John (kommer inte riktigt ihåg namnet) och Hilda, jag, Lisa såklart, Sarah och Paolo.  Kom dit, åt jättegod spaghetti och köttfärssås. Sedan blev det rosévin och tequila! Lite väl mycket tequila kanske... Lisa drack två shotar, Sarah tog tre och jag och Paolo delade på resten av flaskan.. Med tanke på vad jag väger och min tolerans mot alkohol kan nog de flesta räkna ut hur det gick! Något rund under fötterna.

Vi tog oss till baren Le Violon Dingue där Annie väntade. Dansade, Lisa lämnade ut sitt nummer till en bartender ('si tu peux, si tu veux'...), jag hånglade upp Sarah och snäste sedan av en dryg kille som inte ville lämna oss ifred. Oj oj ... Sov hos Lisa och när jag vaknade nästa morgon hade jag ett fint sår på armbågen som jag inte har en aning om hur det kom dit. Öppnade sedan kylskåpet och tänkte ta mig en yoghurt. Hade tagit med mig fyra stycken hemifrån för att ha till frukost, men det var bara tre stycken kvar i kylen. Frågade Lisa om hon gillade yoghurten varpå hon svarade att hon inte hade smakat den än, och jag sa "Men det är bara tre kvar, och jag tog med fyra?" och Lisa svarar "Anna. Du åt en igår, när vi kom hem efter baren". Och jag kom inte ens ihåg det! Det var en mysig bakisdag i alla fall, vi låg bara i Lisas säng, åt godis och chips och lyssnade på musik.

Bytte mina två kvällsskift (17-01) mot Oksanas morgonskift (08-16) fredag och lördag för att kunna ta tåget till Villers-Cottêrets efter jobbet på lördagen och fira Quentins och Valentins låtsaspappas 75-årsdag. Höll på att missa tåget som gick kl 20:05 och fick köpa min biljett på tåget. Hade inte förstått att man var tvungen att söka upp konduktören i början av resan för att slippa böter. Jag väntade istället tills konduktören kom fram till mig och då fick jag punga ut med 35 jävla Euro! I vanliga fall går tågbiljetten på 12 Euro. På kalaset var det havstema och utsmyckningar överallt med snäckor och sjögräs. Födelsedagsbarnet höll tal i galonbyxor med hängslen och sjögräs på huvudet, hävdade att han var havsguden Poseidon och sedan hade några av tjejerna i gänget klätt ut sig till sjöjungfrur. De läste dikt om honom och sedan blev det crêpes med valfri fyllning. Det bjöds också på champagne samt baguette, tonfisk, musslor och pistaschnötter. Efter mingel på kvällen åt vi fisk, ägg, potatis, aïoli och lite annat smått och gott till kvällsmat. Borna från Villers-Cottêrets är riktigt duktiga på att dansa så för att smälta maten tog sig alla en danspartner och en svängom! Det är gammaldags rock som gäller så Laures föräldrar och resten av gästerna från den generationen visste vad de höll på med. Alla är sjukt duktiga på att dansa, särskilt Laures pappa! Senare på kvällen blev det efterrätt (tre stycken olika éclairs: vanilj-, kaffe- och chokladsmak, fruktsallad, plommonpaj, någon slags chokladkaka...). Mycket gott! Födelsedagsbarnet Gilbert höll ett andra tal och sedan blev det presentöppning. Mycket böcker och flaskor blev det.

Jag sov hemma hos Thibaults föräldrar och åkte hem samtidigt som Elise, vid tretiden på morgonen. Laure kom hem senare, vid fyratiden. Dagen efter (igår) åt jag croissant med sylt och mintte till frukost, sedan åkte jag tåg hem och började jobba igår kväll klockan sjutton noll noll. Slutade vid 01-tiden, satt kvar i baren efteråt tills allt var stängt. Caroline, hennes pojkvän Greg och Gregs kompis, jag, Paolo, Fred och Freds dejt Anne gick som vanligt på Falstaff. Jag drack Tequila Sunrise och åt Club Sandwich-macka med kyckling och delade på Carolines Reine-pizza.  Alla drog sedan hem åt sitt håll förutom jag och Paolo som gick till Le Bastille och drack du vin chaud à la cannelle (varmt vin med apelsinklyfta och kanelstång i, smakar lite som glögg) som inte alls var särskilt gott. Sedan följde Paolo mig hem (alla fransmän är verkligen övertygade att om man går hem själv på kvällen så BLIR man våldtagen alternativt mördad). Kom innanför dörren strax före sju och somnade väldigt fort.

Vaknade för en liten stund sedan, pratar med Erik på msn och börjar jobba ikväll igen klockan 17! Imorgon tisdag blir det Indiana-Café-crew-fest hemma hos Caroline. Jobbar stängning så det kan bli precis hur sent som helst! Nu ska jag duscha så jag slipper slänga i mig maten på Indiana. 


PUSS

Dagens låt: Sultans of Swing- Dire Straits

Mys

Idag möttes jag av den här fina bilden när jag i vanlig ordning gick in på Google:






Mysigt väl! Nu känns allting sådär myshöstruskigt. Och allt tack vare en sökmotor. Google kan sina grejer!

Söndag

Idag har jag inte gjort någonting. Pratade med mamma och pappa på Skype ett tag, men jag blir så arg hela tiden eftersom ljudet är helt värdelöst och man måste ständigt logga in och logga ut för att få det att fungera. Vaknade vid 14-tiden. Har inte ens varit utanför dörren idag... Laure däremot har varit effektiv och har både tvättat och städat.

Igår var det technoparad på Place de la Bastille så det var sjukt mycket folk överallt och ett riktigt kaos på uteserveringen från 16-20-tiden. Lisa, jag och Paolo hade egentligen bestämt att vi skulle ha tequilarace efter jobbet igår; Paolo hade köpt tequila och jag fixat citroner. Det hela rann dock ut i sanden eftersom vi kom på att vi inte hade någonstans att vara; hemma hos mig sov Laure, Paolo bor med sina föräldrar och Lisa har sin kompis Hilda här som låg och sov i hennes lägenhet.

I förrgår efter jobbet gick vi på Falstaff (restaurangen som har öppet 24h/dygnet, ligger precis vägg i vägg med Indiana Café och därmed vår standardbar efter jobbet för mat och öl), drack lite tequila och åt Mystère, en slags glass- maräng- och nötdessert. Igår morse när jag skulle möta Sarah hittade jag inte min plånbok. Måste ha glömt den på Falstaff, den kan ha ramlat ut på marken eller så tog kanske någon den från min väska (som varken har knapp eller blixtlås). Tur att det bara var min plånbok med kontanter i, och inte den där jag har alla kreditkort och andra viktiga saker. Ändock irriterande eftersom det var mina drickspengar. Visst, jobbar hårt för min lön också men det känns mer eftersom jag får dricksen direkt i handen. Easy come, easy go liksom. Gick alltså till Falstaff igår vid 15-tiden, mötte upp Sarah där och så frågade jag personalen om de hittat en rosa plånbok, vilket de inte hade. Igår på kvällen gick jag dit igen för att fråga nattpersonalen, och då hade en vakt tagit reda på min pengapung! :D Underbart. Han hade den dock inte med sig utan sa att jag skulle komma tillbaka nästa torsdag, när han ska jobba.

Meanwhile så är alla sjuka på jobbet. Jag är förkyld, Sarah också, liksom Annie och Jeremie. Caroline hade feber igår men jobbade ändå, Fred ville spy... En gäst hittade en illgrön, välgödd larv i sin Chicken Caesar-sallad igår kväll. Fjärde gången den här veckan. Trevligt!! Tidigare har folk hittat larver i två sallader (Rodeo & Tacos Salade) och tredje gången kröp det omkring en liten jävel i tacos:en, hur den nu kom dit. En kackerlacka med långa, spretande antenner kröp omkring i mitt skåp igår när jag skulle ta ut mina kläder och byta om... Jag jobbar på ett dysfunktionellt zoo.

Dagens bästa: Mamma och pappa ska skicka mig världens mest effektiva nässpray; Otrivin! De har även lovat att stoppa ned Försvarets Hudsalva och vita, tjocka strumpbyxor som verkar omöjligt att hitta här. De hade bara svarta och gråa på H&M här... Undrar om jag ska be dem skicka med något annat när de ändå ska skicka ett paket. Lite godis kanske?

Kan inte längre knäppa mina svarta byxor som jag har när jag jobbar utan att få ont i magen, fick köpa storlek 36 istället för 34 sist jag köpte trosor på Princesse Tam Tam, vilket jag aldrig någonsin har behövt göra. Mina jeans går knappt att knäppa längre heller! Tillochmed en manager på jobbet, Adrien, kommenterade att det "syntes" att jag varit i Sverige och blivit uppgödd. Anna Thrysén har officiellt gått upp i vikt.

Det blir ingen middag med Stéf ikväll, han var för trött efter jobbet tror jag. Ska nog ut på drink med Nils istället. Nu ska jag duscha, om jag orkar.

Puss och kram!


Dagens låt: Show me love -Robyn

New Year's Eve 2007


Fredag

Dagens humör: PMS

Dagens mående: Förkyld, trött

Dagens borde: Klä på mig och göra mig i ordning för jobbet

Dagens frisyr: Rufsigt nyvaket

Dagens klädsel: Pyjamas, senare ikväll blir det servitrisuniformen

Dagens planer: Se Sex & The City, sedan jobba

Dagens materiella vill ha: Flyg- eller tågbiljetter till London

Dagens längtan: London, Umeå

Dagens fundering: Känner mig inte så filosofisk idag

Dagens beroende: Chips. Godis. Sött. Socker. Chokladkolamuffins.

Dagens tråkigaste: Saknar min familj väldigt mycket idag

Dagens roligaste: Jag har chips hemma!

Dagens middag: Blir nog Chicken Lemon tror jag

Dagens låt: Sophia -Nerina Pallot

 

 


Fy

http://jagefrisk.blogg.se

Tjugoåriga Madde som varit cancersjuk i mer än ett år och kämpat starkt och otröttligt mot "den jävla idioten" som hon kallade sin sjukdom, somnade in i förrgår. Länken ovan var hennes blogg, där hon skrev om hur det kändes att vara sjuk och hur hon jobbade mot sjukdomen varje dag. Varför är livet så orättvist? Det är så märkligt att en blogg kan beröra så otroligt, särskilt när man inte ens känner människan.

Hennes mamma, http://levaidag.blogg.se , har startat en fond i Maddes namn. Vila i frid Madde

Hej

Vårt internet har varit dött sedan jag skrev sist, de vi tjuvsurfade på verkar ha skaffat lösenord. Nu har vi dock hittat någon annan att surfa på, héhé. 

Pratar inte med Theodor, vilket känns oerhört bra. Det blev världens drama för chefen missförstod mig och trodde att han (Theodor, inte chefen) typ trakasserade alla tjejer sexuellt, (vilket han i och för sig gjorde på ett sätt) tänkte anmäla det hela till polisen osv. Chefen var tillochmed lite rädd för mig ett tag, eftersom han hade fått för sig att jag skulle stämma Indiana Café för sexuella trakasserier eller vad det var. Ganska lustigt faktiskt. De har i alla fall lovat att sätta oss på olika tider så att jag slipper se hans fula nuna. 

Var och skrev in mig på Sorbonne i förrgår och läste sedan i foldern som man fick med sig när jag kom hem. Där stod det att intensivkursen som jag skrivit in mig på inte fanns på den nivå jag är, så jag började fundera på om de ville att jag skulle gå om samma nivå som förra terminen och dessutom betala intensivkurspris för det? Åkte dit idag och var beredd på en rejäl övertalningskampanj om varför de skulle betala tillbaka pengarna till mig så att jag kunde anmäla mig till en standardkurs som faktiskt finns på min nivå. Men nej då, allt gick snabbt och smidigt. De ska nu, eftersom intresse finns, öppna en intensivkurs för min nivå. Så det var ju lite grattis att det gick så himla lätt :) Skolan börjar den 9 oktober, så framtills dess ska jag jobba heltid på Indiana, sedan blir det två eller tre dagar i veckan.

Försov mig idag, jobbade ju igår natt till två. Hade tänkt stiga upp tidigt och simma med Lisa (det ligger en simhall nära där jag bor) men det blev inget av. Får bli på lördag istället, före jobbet. Åkte istället metro direkt till La Sorbonne, fixade med kursen. Åt lunch med Laure eftersom hennes jobb ligger precis vid La Sorbonne-byggnaden. Åt filé, ugnsrostad potatis och béarnaisesås på en mysig bistro. Crème Brûlée till efterrätt. Gick sedan förbi min favoritbokshop The Abbey Bookshop. Lämnade in min för-tillfället-favorit-bok Talk to the Snail eftersom ägaren till bookshopen känner författaren (Stephen Clarke) och han ska träffa honom imorgon och då ska Mr Clarke signera den!!! Coooooooolt!!! :D Köpte lite lördagsgodis (eftersom det är min day off idag så är det helg för mig! = lördagsgodis) och sedan åkte jag till Bastille, promenerade hem och tog därefter ett bad. 

Har pratat med managern Luana och hon har tipsat om ett ställe i St Michel som heter Latin Corner som ska vara en väldigt trevlig bar där alla servitörer är klädda i endast boxers... Det kan nog bli roligt! Ska googla så att jag hittar den exakta adressen. (Senare: 27, Rue de la Huchette) Om jag, Sarah, Annie och Lisa kan charma Fernand som gör schemana så att vi alla får ledigt på onsdag så  ska vi gå ut då. Det är ladies' night (= öppen bar för tjejer) på onsdag på Queen så det blir väl kanske fördrink på Latin Corner och därefter Queen. Woop! 

Hade tänkt åka till Marek och Klara som har nån drinkthing hemma hos dem ikväll, men jag tror jag blir hemma. Orkar inte... är trött. Blir nog lite tortellini till middag, därefter Sex & The City-boxen och sedan sova. Jobbar imorgon så jag kan ändå inte dricka särskilt mycket, blir så seg imorgon då. Herreminje, annars var det förr när man kunde hålla sig uppe hur länge som helst. Nu ska jag titta på secondhand-biljetter till London.


Dagens låt: Sophia -Nerina Pallot


Jag hatar dig

Är så jävla förbannad just nu. Ogillar sedan tidigare en bartender (Theodor) på jobbet som sedan day one har varit dryg. Han tar i en på armarna och nyper en i sidan när han går förbi och böjer sig fram och typ "fais-moi un bisou!" (= pussa mig) Man kindpussas ju här men han försöker verkligen tvinga fram det och det är riktigt obekvämt. Jag har sagt till honom flera gånger att sluta ta i mig och han har bara sagt "vadå har jag en sjukdom eller?" vilket det inte alls handlar om! Jag känner mig obekväm och det ska han fan i mig respektera. Jag har alltså sagt till honom vänligt förut men det har inte fungerat så varje gång han tar i mig nu skriker jag istället "SLUTA TA I MIG!"

(Dessutom gör han drinkarna på fel sätt. Det är meningen att man ska göra drinkarna eftersom kvittona kommer så att vissa gäster inte ska behöva vänta längre än andra. Han däremot gör dem på måfå så vissa får sina drinkar på två röda medan andra får sitta i en kvart och vänta på sina så att vi, servitriserna, får skiten. Han får ingen skit alls eftersom han bara gör drinkarna. Sedan ska drinkarna stå i lodrät ordning på bardisken, framför kvittot, till exempel Coca cola, Sex on the beach, Blue Lagoon, Smoothie. Det är viktigt, särskilt för de nya servitrisernas skull, att man ställer drinkarna i rätt ordning framför rätt kvitto så att de vet vad som ska ut och hur varje drink ser ut. Han ställer dem bara lite här och där så att man får leta fram sina drinkar i havet av ölglas, vinflaskor och cocktails. Jag har sagt till honom om detta också, vänligt först, men då blir han bara förbannad och säger "Jag gör det här på mitt sätt nu!" men det skulle spara honom så mycket tid och oss servitriser så mycket skit från gästerna om han kunde göra det på rätt sätt, som de andra bartenderna.)

Jag brukar inte orka tänka att män inte kan ta order/tillsägningar från kvinnor. Det känns som att vi har kommit så pass långt nu att alla män har en hjärna att tänka med. Så orka vara en bitterfitta som håller på och "han lyssnar inte på mig bara för att jag är kvinna, jävla sexist!", men jag känner verkligen att han inte lyssnar på mig ibland just för att jag är kvinna. Jag har pratat med andra servitriser för att se om jag inbillar mig, men de håller med och säger att han ger verkligen sken av att han tycker att han är lite bättre eftersom att han är man. Han nedvärderar en verkligen. Idiotjävla pucko.

SÅ, killen är sliskig och dum i huvudet, han är otrevlig och kallar mig Annie (det finns en till blondin på jobbet som heter Annie och han ser inte skillnad på oss fast vi inte alls är lika), sen när jag påpekar att "Jag heter ANNA" säger han "jag skiter i vad du heter, det gör detsamma, gör vad du ska bara!" Jävla idiot.

I alla fall, till saken varför jag nu hatar honom mer än allt annat.

Ikväll när vi satt allihop efteråt och drack, eller snarare, alla hade druckit färdigt, det var bara Theodor som satt kvar och sög på sin öl. Luana (vår manager) sa typ "Drick upp din öl nu så vi får gå" och han typ "Nä men jag är trött ni får vänta en stund" och sen sa Luana (På skämt givetvis, Luana är världens sötaste och gulligaste och skulle aldrig mena något sådant!) "Äh men töm ölen på Anna så går vi" OCH KILLEN LUTAR SIG FRAM OCH KASTAR SIN ÄCKLIGA JÄVLA FUCKING ÖL I MITT ANSIKTE OCH PÅ MIN KLÄNNING!! Jjag hatar honom. jag hatar honom så mycket att jag kan knappt tänka! Jag har aldrig hatat något någon så här mycket förut. Sedan kastade jag ett glas vatten på honom som stod bredvid, han försökte kasta det sista ur sitt glas på mig men då knockades glasen så det flög glassplitter och jag började blöda och han också.. sedan gick han in i köket för att tvätta av sig typ och jag följde efter och kastade en karaff vatten på honom, och han bara vänder sig om och sprutar vatten med en vattenslang på mig!! Sedan försökte han måtta ett slag mot mig men då gick Luana emellan och sa att han skulle lugna sig. han är helt jävla dum i huvudet! han visade fuck you.. killen är 29 år! TJUGONIO! han har problem. I sin hjärna. på riktigt. jag hatar honom jag hatar honom jag hatar honom och jag ska hämnas.

Ehm




Okej, alla tiger! Jag har faktiskt inte sovit bort hela dagen. Vaknade vid 13-tiden, tog en snabbdusch och åt sedan fil & flingor + lite ravioli till lunch. Ska snart ut och gå en stund, medan det fortfarande är dagsljus ute. Sedan blir det kanske en sväng till Affären, har fått cravings efter djungelvrålsklubbor.

Igår kväll blev det apéro ("minifest") hemma hos Alexis och Anne-Julie istället för ursprungsplanerna (drink med Jacques). Väldigt kul att träffa alla igen! :). Vi var runt nio stycken, mig inräknad. Drack vin och pratade om sommaren. Senare på kvällen gjorde Tibo någon typ av curry-och-kokoskycklinggryta. Yummy. (Elise och Tibo har förresten flyttat till en större lägenhet nu, som ligger i Voltaire. Bara en station från Charonne så det är kul att de lyckades stanna i kvarteret åtminstone) Åkte hem strax före midnatt och kom i säng runt 00:30-tiden. Har alltså sovit lite mer än 12 timmar inatt. Det behövdes, är fortfarande trött!

Ikväll blir det som sagt födelsedagsfest för Nils vid Esplanade des Invalides och senare ut med Annie. Får se vart vi ska, för Ladies' Night (= öppen bar för tjejer) är på onsdagar, alla andra dagar är det hyfsat dyrt att komma in så vi kanske bara går in på någon random bar någonstans.

Nu blir det promenaaaaaad!

Dagens låt: Morning has broken -Cat Stevens


P.S. Vill förresten tipsa om en ny blogg jag följer regelbundet. Hon kallar sig UnderbaraClara och finns på http://www.folkbladet.nu/?cat=89 .Författarinnan är 22, är en kristen, designande, sjungande, bakande tjej som är förlovad och snart ska gifta sig. Folk som gifter sig/är förlovade i vår ålder är tyvärr vanligtvis osäkra fjortisar som inte har en susning om vad de ger sig in på. Den här tjejen, UnderbaraClara, verkar dock annorlunda. Hon har något att säga, helt enkelt (som man vill lyssna på)! Förutom att jag läser mina vänners bloggar brukar jag slöfölja en del random bloggar ett tag, men det är oftast samma tugg så jag slutar snart och hittar en ny blogg. Claras inlägg är dock genuint intressanta att läsa! Now go read it!

Ledigt



Idag har jag min lediga dag. Imorgon också. Så jag avnjuter just nu min helg, kan man säga. Jobbar natt fredag, lördag och söndag. Min underbart jobbfria dag började med att jag vaknade tjugo i nio av att Laure stökade med någonting för att göra sig i ordning för jobbet.

Gick upp vid nio, åt frukost (ägg, yoghurt, juice, ostmacka), tog metron till Parc Monceau (se bilderna ovan) och joggade en timma. Hittade efter viss vilsevandring till Pigalle, där Affären ligger. Fick mig en fin liten promenad! Handlade många fina godsaker! En djungelvrålsklubba (Den som har uppfunnit djungelvrålsklubborna borde få Nobelpriset och Gud-stämpel. Minst), två pkt filmjölk, en kartong Noblesse, dillchips från Estrella, Marabou-Digestivechoklad för halva priset, korvbröd, en delicatoboll samt sill. Fick en mörk choklad-noblesse-ask och fem stycken Lättdryck Päron alldeles gratis eftersom de var lite out of date. Woop! Köpte även en burk fiskbullar för nätta 4.30€ som jag käkade till lunch vid 15-tiden efter en tur på Atac och Franprix för lite diskmedelshandlande och annat intressant. Lunchen var underbart god, tillsammans med morötter och potatis med smör blir det inte så mycket bättre. Yummy!!

Kom hem, städade badrummet och plockade undan, diskade med mina fina dödskallediskhandskar och läste sedan lite ur Kitchen Confidential -En kocks bekännelser. Har läst den förut men den är så grymt bra! Väl beskrivet och roligt berättat om hur det kan fungera att jobba sig upp från diskplockare till köksmästare.

Sitter precis och väntar på att badrumsgolvet ska torka så att jag kan gå in och ta mig ett bad. Ska ta en drink med Jacques ikväll, sedan blir det i säng tidigt. Eftersom jag är ledig imorgon vill jag gärna göra något vettigt då också, och inte sova bort den. Blir så förbannad då. På kvällen blir det först vid hyfsat väder och dito humör födelsedagsfest för Nils, och senare Ladies' Night på Queen med Annie från jobbet.

Förresten, meddelande till min mor om du läser detta: Tack för brandvarnaren, den fungerar utmärkt dåligt inte alls. Efter isättande av batteri stod det i instruktionsfoldern att man skulle trycka på testknappen tills man hörde testljudet som skulle visa att skiten fungerade. Problemet är att den fungerade lite väl bra. Tryckte in knappen, hörde ljudet och släppte. Det stod också att "ljudet slutar av sig själv efter 2-3 sekunder" vilket det inte gjorde. Jag överdriver inte när jag säger att grejen lät som att den höll på att bli våldsamt dödad. Satan vad den pep! Som om det brann på riktigt. Fick inte ur batteriet utan gömde istället varnaren under en massa täcken och kuddar, vilket hjälpte med ungefär en kvarts decibel lägre. Tillägg nu att klockan var 23:30 vardag kväll. Vi väntade bara på att grannarna skulle kasta ut oss med brandvarnaren före. Till slut lyckades Laure dra ut monsterbatteriet med naglarna. Och ja, vi har provat att stoppa in batteriet igen, utan att trycka på knappen, vilket bara sätter igång mistluren igen. Tack mor för budgetvarnaren som numera ligger batterilös och hatad på vårt kylskåp. Vi kommer brinna inne. Förmodligen inatt.

(Mamma, jag skämtar! Ring INTE så fort du har läst det här. Vi kommer inte brinna inne. Vi drar alltid ut alla sladdar och lämnar aldrig ljus tända och plattor på. Jag kommer komma helskinnad tillbaka till Umeå, jag lovar! Kanske. hehe.)

Ah, då var dagens hjälpa-mammas-framtida-hjärtattack-på-traven-kvot fylld. Nu är det dags för ett bad! (På bilden nedan Affären)

Dagens låt: Calabria -Enur ft Natasja



Jag <3 Umeå


RSS 2.0