Midsommarhelgen

Tänkte det var dags för ett inlägg nu...


FREDAG- MIDSOMMARAFTON

Firade midsommarafton med picknick på Champ-de-Mars vid Eiffeltornet. Riktigt mysigt med sill (3.95 Euro) från Svenska Affären, dillchips med dip, lax, potatissallad samt Frödinge Prinsesstårta för pangpriset 9.95 Euro. I början var det mest svenskar som hade samlats för gemensamt firande, men framåt kvällen blev det fler och fler franska ungdomar (fredagen var också sista examensdagen för alla franska gymnasieungdomar så det var riktigt många som var out and about). De är runt 17 när de går ut tror jag. Det var inte bråk eller så alls, men mycket stök och fylla.

Runt 2-tiden kommer en kille springandes och efter att ha frågat om han kunde få lite av vårt vin informerar han oss om att det är dags att springa som satan eftersom "The Bad Police" (Gendarmerie National/Militärpolisen) var på ingång för att röja lite.

Ni som har sett Lejonkungen kommer säkert ihåg scenen när Simba är själv nere på det där fältet eller vad det är och plötsligt kommer det en miljon gnuer springande mot honom. Det var ungefär så! Jag, Elin (från min klass på La Sorbonne), Linn (besökande över helgen) och Tibo (kille från jobbet) var de enda som inte fattat att polisen var på väg, så det var som att sitta på E4:an när resten av folket som var där (ca 1000 pers) kom galopperande. Vi satt lugnt kvar på picknickfilten men fattade snabbt att vi skulle bli nedtrampade om vi inte också började kuta. Slet åt oss väskor, skor och picknickfilt, sket i maten och bara sprang det fortaste vi kunde. Sen ser vi hur det kommer upp rök från alla håll bakom oss och Tibo säger att de skjuter ut TÅRGAS-bomber! Alltså ärligt. I <3 Sarko-land. Bra grej att typ tårgasa bort folk för att bli av med dem! De hade gevär som de satte grejer i som såg ut som mini-kanonkulor. När kulorna slog i marken delade de på sig och sköt ut små miniraketer som sände ut gasen. Det blev alldeles dimmigt överallt och man kunde inte se någonting! Först började det klia lite i näsan och sen blev det alldeles torrt i halsen och det blev svårt att andas.. Sedan började det bara rinna ur ögonen och det gick typ inte att hålla dem öppna! Alla sprang åt ungefär samma håll men militärpolisen följde bara efter och fortsatte skicka ut tårgas som för att dirigera vart fårskocken skulle gå. En massa folk skrek att de inte kunde se någonting, att det sved och några hade glömt sina saker på fältet så de ville försöka gå tillbaka men det var helt omöjligt. Många tog upp flaskor och stora stenar och började kasta på polisen. Ett par stycken tände eld på en kommunal container. Brandkåren kom för att släcka, jag och Linn gick förbi och medan de stod och släckte elden började de flirta med oss istället för att göra sitt jobb! Jävla fransmän, haha!

Militärpolisen såg ut att vara hämtade direkt från en counterstrike-scen med sina svarta uniformer, långa handskar, kängor, hjälmar och sköldar. Vi såg stora råttor som sprang ut från parken eftersom de förmodligen också kände av tårgasen. När allt hade lugnat sig gick vi tillbaka till Champ-de-Mars och det såg verkligen ut som ett slagfält. Krossat glas överallt, kvarglömda grejer.. Många andra hade börjat gå tillbaka också och tände eld på gräset, buskar osv för att visa sitt missnöje. Polisen var strax tillbaka och sköt ut lite tårgas här och var. Det kändes på riktigt som att vara i typ Irak eller liknande. Jag hade svårt att tro att jag fortfarande var i Europa!

Åh just det! Glömde berätta att vi träffade en massa amerikaner på Champ-de-Mars. Lyckades lura i varenda en att vi har isbjörnar i Sverige! Det var till exempel tre stycken som kom fram till vår picknickfilt som var på luff genom Europa. Jag frågade om de skulle förbi Sverige och de sa nej.
"What, you never wanted to see a real penguin?" frågade jag
"You have PENGUINS in Sweden?!"
"Haha, no of course not I'm just kidding. We just have polarbears.. I have my own."

De svalde allt med hull och hår och när jag frågade en annan snubbe om han var på Facebook sa han "Alltså, hallå. USA UPPFANN Facebook. ANTAGLIGEN är jag på Facebook.".... Är det en garanti för att man ska hänga där eller? Jesus.

En annan kille pratade med mig om att det var mycket bättre att kunna spanska än franska, i alla fall i USA, eftersom de hade en massa illegala mexikaner i sitt land. Så jag sa typ "No hablo espanol, bonito", sen sa jag

"I don't speak Spanish. That's the only thing I know.." sa jag
"Are you being sarcastic now?"
"What?"
"Are you being sarcastic?"
"Um no.. When was I being sarcastic?"
"Do you know what sarcasm is?"
...............
!! Det visade sig att han pratade lite spanska men inte visste vad "bonito" (snygging) betydde så han trodde att jag typ var flytande och drev med honom. Normaaaaaalt!

LÖRDAG- CATFIGHT, VERNISSAGE OCH FÊTE DE LA MUSIQUE

Sen i lördags blev det catfight på tvättomaten när en tjej (runt 18 år) var svinförbannad för att alla maskiner utom en var upptagna, och den som var ledig var större och kostade 5€ istället för 3.50€. Jag satt och läste och väntade på min tvätt. Sen kommer det in en annan tjej runt 25 år, och sätter sig och väntar på sin tvätt. Artonåringen frågar om några av de maskiner som är färdiga är hennes.
25-åringen säger ja och då blir artonåringen sur som satan och säger att hon fan ska hämta sin tvätt på direkten för att det finns andra som vill tvätta och att hon nu fick lägga ut 1,50€ extra bara för att hon inte kunde masa sig till tvättomaten lite fortare. Tjejen svarar att hon har haft mycket att göra den här dagen men att hon ju är här nu och bara väntar på att sin sista maskin ska bli färdig. Artonåringen bara fortsätter att gorma och säger att det inte är hennes problem om hon är upptagen med annat utan att hon fan ska hämta sin tvätt direkt när den är klar. 25-åringen surnar till och säger till artonåringen att inte ha den tonen mot henne. Det smäller bara till och så börjar artonåringen slå 25-åringen i ansiktet, slita henne i håret, dra henne i kläderna. Hon slår inte bara en gång utan verkligen bara pumpar på i ansiktet på henne med knytnävsslag. Städkillen som också var där lyckades få isär dem (det var en kompis till artonåringen där också, men jag såg inte om hon höll fast eller försökte hjälpa 25-åringen), jag försökte också men nätt som jag är gick det inte särskilt bra! 25-åringen var nog mest chockad (det blir man nog om man är på väg för att hämta sin tvätt och plötsligt blir nedslagen) och slogs inte utan försökte mest bara försvara sig och råkade slita sönder linnet på artonåringen. När 25-åringen tagit sig loss blödde hon helt sjukt mycket från näsan, hade en stor bula i pannan och en stor tuss av hennes hår låg på golvet. All hennes tvätt var nedblodad. Hon skrek "hora!" och sen gick hon.

Artonåringen står kvar och fortsätter vika sin tvätt som om inget hänt och gick fram till mig och bad om ursäkt med ett leende för att de hade ramlat in i mig och för att jag fått blod på min klänning. Som om hon hade trampat mig på foten i matkön ungefär! Hon sa till sin kompis att hon skulle stanna där tills 25-åringens tvätt var klar så att hon kunde lägga den på golvet och smutsa ned den. Sjuka människor! Hennes kompis bara skrattade och sa "Du är ju helt gaaalen!". Fem minuter senare rullar en polisbil in och ställer sig utanför tvättomaten och ut kliver 3 polismän "Fan, hon ringde polisen" säger artonåringen och går ut direkt och börjar prata med två av dem. Hon ler och är hur lugn som helst och försöker få det att låta som att det inte alls var något allvarligt. 25-åringen kommer strax gående med en ispåse på huvudet och börjar dra sin version för den tredje polismannen en bit bort. Polismannen går in till tvättomaten och frågar mig om jag har sett någonting. Eftersom jag inte har fattat exakt allting så säger jag att jag såg ungefär vad som hände men då kommer artonåringen och typ "Nej men hon var inne i sin bok när det hände!" . Förmodligen för att hon fattade att jag inte skulle vara på hennes sida om det skulle leda till åtal. Strax därefter ber polismannen henne gå in i polisbilen och hon valsar lugnt in som om det var något hon gjorde varje dag, ropar ett glatt "Hej då!" till mig och så åker polisbilen iväg med blåljusen på.
Det ligger ett Maison de Femmes (kvinnohus), alltså ett hem för kvinnor med sociala eller ekonomiska problem precis där i närheten, så artonåringen kan ju ha varit därifrån, men de kan väl fan inte släppa ut sådana som henne på gatan! Det märktes verkligen att hon gillade att slåss och inte kände den minsta empati för den andra.

På kvällen blev det först Elises (Laures storasyster) vernissage, där jag minglade och åt mig mätt på snacks. Gick hem, ringde Emma under tiden och åt färsk pasta till middag. Sedan kom Elin och Linn och så drog vi ut. Vi blev först bjudna på två öl på Le Pure Café och strosade sedan runt i stan en stund. Det var ett jäkla hålligång med musik strömmande ur högtalare från varenda restaurang, bar, affär och gathörn eftersom det var La fête de la musique, den årliga musikfesten i Frankrike. Drog hem tidigare än de andra två, köpte mat på McDonalds och somnade runt 04-tiden.

Japp, en heeelt vanlig helg i Paris.... Den mest dramatiska midsommarhelgen ever, det är då ett som är säkert.

Förresten, glömde säga att jag KLARADE DEN FUCKING TENTAN PÅ LA SORBONNE! FLER BILDER FRÅN DEN OFFICIELLA CEREMONIN FINNS PÅ FACEBOOK! Var helt säker på att jag skulle fail:a. Woohoohohohoho! Blev så nöjd att jag gick in i första bästa blomsteraffär som låg utanför La Sorbonne och köpte mig en jätteful trädgårdsanka i trä för 19 Euro. Han heter numera Benjamin!

Nu ska jag sova, vi ses den 16 juli suckers!!! PUSS
Dagens låt: You were always on my mind -Michael Bublés versionTentanPå La SorbonneSenapssillSaknar Sverige!La Gendarmerie NationalUne laverieElises vernissageLa Fête de la Musique


P.S. Ska snart skriva ett inlägg om hur mycket jag hatar mitt jobb och varför. Puss.

RSS 2.0