Higgins

Saknar min katt nu!




P.S. Tack Crickan! :)

Söndag den 27 januari

Det har varit en väldigt vacker söndag idag. Man skulle nästan kunna tro att våren är på väg. Det var verkligen superfint, vårvarmt väder. Quentin var här nyss för att lämna vår kudde som vi tvättat och sa att jag hade blivit brun/bränt mig. Woop woop!

Vaknade ganska tidigt imorse, låg kvar till tjugo i tolv och sedan tog jag en dusch, och mötte upp Ilya klockan halv ett vid metro Tuileries för att dricka varm choklad på Angélina. Den var riktigt tjock, god och söt men eftersom jag var något bakfull var det lite svårt att få ner allt. Efter det tog vi en promenad i Tuileriesträdgårdarna och promenerade efter en kort paus vid fontänen till Champs-Élysées. Vi gick uppför Champs-Élysées till triumfbågen, stod under den en stund och sedan gick vi tillbaka. Gick förbi Heiko by Heiko där jag visade Ilya solglasögonen som är så grymt snygga men som tyvärr kostar 180 Euro. Han sa något om att han kunde köpa dem till mig men olyckligtvis var butiken stängd.

Sedan promenerade vi till Alma-Marceau och hämtade en scarf till Ilya som en vän till hans pappa hade lämnat på hotellet där hon bodde. Sedan lunchade vi på ett ställe som jag tror hette Bar des Théâtres. Tycker lite synd om honom, jag var fruktansvärt tråkigt sällskap hela dagen på grund av trötthet och bakfylla. Åkte sedan hem för att städa bort från igår men Laure hade redan gjort det mesta, förutom toaletten och sovrummet.

Gårdagen var förresten helt okej, de hade bakat mig en chokladkaka som födelsedagstårta och så fick jag två biljetter till Disneyland, woop woop! Var också rejält onykter...

Imorgon kommer Emma och så ska jag äntligen hämta ut min klänning på posten. Måste försöka komma ihåg att skriva in mig på La Sorbonne mellan 10-12 också.
Det är Tim Burton-festival på Le Champo (en biograf i St Michel) i veckan så jag funderar på att gå på den med mina små turistvänner Imma och Sofi. På tisdag ska jag hänga med de brasilianska tjejerna en sista gång innan en av dem drar hem. Nu ska jag försöka knåpa ihop en att-göra-lista och en shopping-lista. Måste handla mat snart.


Dagens måste ha: http://www.warehouse.co.uk/fcp/product/-//LARGE-SPOT-DRESS/6010
Dagens låt: New Soul- Yael Naim


Vill sova alt. dö

Känner mig plötsligt grymt opeppad på ikväll. Kom på att eftersom jag inte har bjudit någon lär det ju inte komma så mycket folk heller! Noll planering från min sida. Fan att man ska vara så jävla tankspridd att man inte ens kommer ihåg att bjuda folk när man ändå befann sig på skolan för ett par dagar sedan. De som kommer är "mest" vän till Laure. Roligt. Har försökt ringa tjejerna från Brasilien men den enda telefonen de har är också från Brasilien och vägrar givetvis fungera. Har hört av mig till lite svenskt folk men de svarar inte på mobiltelefonen. Judy skulle eventuellt titta förbi men hennes kompis från Korea kommer så hon visste inte vad kompisen ville göra. Sedan har ju typ resten av folket jag känner åkt hem eftersom (okej nu blev jag nyss glad för att jag trodde att jag hade fått ett sms när det bara var batteriet som var svagt. Höjden av tragisk människa) man på Accord kan stanna allt från en vecka till ett år. De flesta väljer någonting däremellan, och just den här perioden är det väldigt lite folk kvar på skolan som jag känner. Kan ju också bero på att jag har slutat skolan. Känner mig otroligt mobbad, ensam och på allmänt depressivt humör. Nu kommer jag framstå som en riktigt mobbad person! Vilket jag också är! Grattis på födelsedagen. Funderar på att åka till skolan på måndag, dra ihop lite folk, köpa tårta och sprit och sedan se vad som händer

Vi har i alla fall varit och handlat lite grejer, så min plan är att bli helt stört, riktigt jävla monsterfull ikväll och glömma allt vad vänner heter. Fick ett sms när vi var och handlade på G20 men det var "bara" från pappa. Nu ska jag typ duscha och sedan hata mitt liv ännu mer.



Dagen efter den stora dagen

image182


Ska försöka hålla det här inlägget kort då grannarna har börjat störa sig så smått på att vi använder deras internet och därmed gör det segare och sämre.


Igår var det som bekant min födelsedag. Många fina sms, samtal och meddelanden! Tack :)
Jag vaknade runt 10-tiden (den tid det var meningen att jag skulle infinna mig på La Sorbonne för inskrivning), åt en stor frukost (två rostade mackor med skinka och tomat, två yoghurts, en kopp te och två glas juice) tog en dusch och gjorde mig födelsedagsfin (klänning!). Ilya smsade två gånger och ringde sex medan jag var i duschen. Vi bestämde i onsdags kväll att vi skulle fara och simma någonstans tidigt på morgonen på min födelsedag. Jag smsade tillbaka när han frågade om vi skulle göra någonting på min födelsedag, men han fick det inte förrän runt elva igår morse så det blev inget av. Ringde honom när jag var på La Sorbonne och vi bestämde att han skulle höra av sig idag lördag för att planera någonting på söndag.

I alla fall, som sagt var jag på väg till La Sorbonne ungefär runt 11:35, och inskrivningen var öppen mellan 10-12. Tur man har framförhållning! Eftersom La Sorbonne ligger lite avsides, (eller så bor vi lite avsides, det beror på hur man ser på saken) åkte jag först gröna linjen (9:an) två stationer och hoppade av på Nation, och där bytte jag till gula linjen (1:an). Åkte 3 långa stationer till Bastille, och åkte därifrån 2 stationer på den orangea linjen (5:an) till Gare d'Austerlitz. Gare d'Austerlitz är den ljusbruna linjen (10:an) och därifrån åkte jag 4 stationer, till Cluny- La Sorbonne. Frågade mig fram och hittade till slut till universitetet. Klockan var då runt 12:20. Frågade en uniformsklädd dam som stod utanför den stora porten efter vägen och hon snäste att det var till höger. Gick till höger men hittade ingenting, så jag gick tillbaka och frågade igen. Tanten var ännu otrevligare den här gången och sa bara "Toujours à droite!! Toujours à droite!!" Dryga tantjävel. Gick till höger men det var fan inte ett skit där! Frågade någon random som sa att det var till vänster.. Jävla kärringjävel. När jag hittade till dörren var just två tanter på väg in genom dörren så jag frågade om det var Galerie Richelieu, Sal A, eftersom det var det stället jag letade efter. Fick ja till svar men de sa att det stängde för 20 minuter sedan. Eftersom det hade tagit mig jävla 45 minuter att ta mig till universitet sa jag att det skulle vara väldigt snällt och att det skulle betyda mycket om jag kunde få slinka in en snabbis för att få skriva in mig och sedan dra. "Non, nous sommes fermées." (Nej, vi har stängt, du får komma tillbaka klockan 14..). Litade inte riktigt på det eftersom det stod på papperet jag hade fått hemskickat att det endast var mellan 10-12 och jag hade ingen vidare lust att åka tillbaka klockan 14 bara för att få reda på att ingen var där.
Bad snällt igen men då sa de bara "Désolée, on est fermée!" och så smällde de igen dörren i ansiktet på mig! Jävla jävla idioter. Knackade igen och bad så snällt jag kunde men de bara öppnade den snabbt och sedan stängde de igen.. Puckon.

Gick in på en klädaffär intill, slet åt mig en tröja och gick in i ett provrum och sminkade mig. Älskar belysningen i provrum.. Man blir väldigt ful men det är perfekt när man ska lägga make up och plocka ögonbrynen! När jag var nöjd åkte jag metro till Champs-Elysées för att träffa Quentin. Hittade efter instruktioner hans shop som låg på höger sida (promenerade på Champs i torsdags efter att jag, Jordhana, Marina och Isabella varit och tittat på L'Arc de Défense och sökte förgäves efter den. Såg tre eller fyra andra optiker men inte hans!) på en liten gata precis till vänster om Franklin D. Roosevelt-metrostationen. Hängde i hans affär någon timma och provade väldigt fina och väldigt dyra glasögon och solglasögon, medan vi väntade på att hans kollega skulle komma tillbaka från lunchen så att vi kunde gå. Jag fick två par färglinser också, ett par bruna och ett par blåa! Eftersom det bara är för att prova om man gillar färgen står det "demo" ganska osnyggt över linsen. Ska prova de blåa ikväll tror jag.. Nåja. När hans kollega kommit tillbaka gick vi ut. När jag i extas räknade ner till 14:54 befann vi oss mitt på Champs-Élysées med triumfbågen till vänster och solen skinande. Allt kändes bara underbart! Vi gick till en restaurang där Quentins kompis Sophie jobbar, men hon var inte där då. Drack champagne och åt carpaccio med sallad och parmesan till förrätt. Till varmrätten drack vi rött vin (hette någonting med Bourgogne.. Nuit) och åt varsin pièce à boucher (à point) med pommes sautées till. Utsökt gott! Efter en stunds tjafs om jag skulle få vara med och betala notan eller inte löste Quentin det genom att stoppa mitt kreditkort i sin ficka och behöll det där när servitören kom. Väldigt snällt och det var nog inte billigt! Nåja, det är inte mitt problem, hehe.

När Quentin skyndat tillbaka till sin shop (som heter Heiko by Heiko. Riktigt dyra grejer! Hittade ett par supersnygga solglasögon för nätta 180 Euro) åkte jag hem till Charonne en snabbis för att kolla om min klänning hade kommit, vilket den inte hade. Såg ingen avi i brevlådan men gick ändå till posten och frågade för säkerhets skull, men icket.
Sedan åkte jag metro till Louvre- Rivoli eftersom jag ville besöka caféet Cador där Carrie satt när hon var i Paris i sista episoden av Sex & The City. Frågade efter vägen och visade en herre den nedkrafsade adressen. Han konstaterade snabbt att jag hade kollat på fel adress, och blandat ihop metrostationerna. Det stod klart och tydligt på min egen lapp att metrostationen var Alma-Marceau.. Så efter svordomar från min sida tackade jag (han frågade förresten om jag var skådespelerska. Han sa att kände igen mig från en film som Ingemar Bergman hade gjort.. något namn på M) och drog iväg till Alma-Marceau. Köpte Le Monde, Elle och Vogue dagen till ära. Hittade hotellet där Carrie bodde men det fanns bara MaxMara, Louis Vuitton och så vidare i kvarteret. Bara ett enda café, och det hette något helt annat än det jag letade efter Gav upp runt tio i sju eftersom jag hade läst att caféet stängde klockan 19. Åkte tillbaka till Champs-Élysées och satte mig på Café George V precis vid George V-metron. Smsade Quentin och sa att jag hade gett upp hoppet om att bli en riktig fransyska, och nu istället satt mig på ett riktigt turistcafé och att han kunde komma förbi när han hade slutat jobba och joina mig for a drink. Läste Le Monde, åt oliver och drack vitt vin och låtsades att jag inte var turist. När han kom sa han att det här caféet förmodligen var det värsta turistcaféet jag kunnat hitta.. Vi drack lite och sedan for vi hem till Charonne. Mötte Laure i porten som snällt fick vända in igen eftersom jag ville byta kläder och Quentin skulle in till sig och göra något. Klädde om och så gick vi till La Plage. For hem runt kvart i ett tror jag, och sedan la jag mig halv 2.



Vaknade ganska tidigt imorse. Laure for till Gibert Jeune runt 10 eftersom hon glömt sin telefon där, och sedan gick hon och la sig igen. Vi gick upp runt 12 och sedan mötte vi upp Elise för att gå till frukt- och grönsaksmarknaden som äger rum varje lördagmorgon i närheten där vi bor. Det finns mycket gott där, och allt är väldigt billigt. Köpte ett kilo solmogna jordgubbar från Marocko för typ 20 spänn. Väld igt värt! Frukten är till drinkarna vi ska göra ikväll med vår Magic Bullet, för ikväll vankas det födelsedagsfest för mig! Woop woop! Vi ska snart fara och handla mat och sprit. Måste bara städa först, det är "la bordel" (svinskitigt) här.
Tittade i brevlådan när jag kom hem från grönsaksmarknaden och titta, där ligger avin till klänningen! Oturligt nog stängde posten kl 12 idag, så jag får den på måndag. Nåja, jag har den ju i alla fall. Tur att den inte kom bort i posten!

Kan berätta om när jag var ute i onsdags med Ilya.. Det började med att efter jag låtit bli att svara på hans mejl (ville avvakta och se om jag skulle hinna få pengarna från CSN innan jag svarade. Ringde sedan CSN från skolan och de sa att jag eventuellt får pengarna i mitten på nästa vecka.. Tack CSN!) skickade han ett till där att han skrev att han fattade att jag hade dissat honom men att han gärna ville gå ut med mig i sällskap av hela gänget någon annan dag. Jag skickade ett sms just före, där jag skrev att jag gärna skulle gå ut med honom någon annan dag eftersom jag hade lite ont om pengar för tillfället. Fick svar ganska snabbt att han givetvis hade planerat att betala för allting och om jag fortfarande inte hade några planer för kvällen även om det var hyfsat sent (runt 19) så skulle han gärna gå ut med mig. Han skickade ett sista sms om att jag inte fick bli sen.. Vi hade bestämt 19:45 så jag hade lite mindre än 45 minuter på mig att göra mig i ordning och åka metro. Kom 10 minuter sent i alla fall eftersom Tuileries är en bit från Charonne. Först var det meningen att vi skulle dricka varm choklad på Angélina, ett café som tydligen ska ha den bästa varma chokladen i Paris. Dessvärre byggde de om så vi fick snällt gå iväg mot bion istället. Vi hade då virrat runt en liten stund eftersom Ilya inte riktigt visste vart det låg och jag inte hade den blekaste aning. När vi tagit en taxi till bion som Ilya trodde vi var sena till visade det sig att det runt en timma tills den skulle börja, så vi drog iväg till St Michel istället och drack Mojitos på ett jättemysigt ställe istället. Han pratade mest om sig själv i början, verkade lite nervös av någon anledning, men sedan när vi satt oss ner och bara hängde en stund så tinade han upp lite. Mojitosarna var verkligen sjukt goda, gjorda med färska jordgubbar! Lyckades spilla ut min andra, haha. Eftersom det inte går så bra att prata under en biovisning så tyckte Ilya att vi skulle strunta i filmen. Lika bra det tyckte jag, när han hade berättat om filmen verkade den lite torr.. Nåja. Efter drinkarna tog vi oss till Le Marias (St Paul) och restaurangen Les Philosophes där Ilya halvt bestämde att jag skulle äta boeuf au poivre medan han åt kyckling. Vi drack vitt vin till och sedan bestämde vi oss för att gå hem till honom. Hängde hos honom en stund och tittade igenom hans iPod och sedan betalade han min taxi hem. Helt ok kväll :)

Nu tror jag inte jag har så mycket mer att berätta för tillfället. Ska nog duscha och försöka leta reda på mitt pärlhalsband, mitt carte orange och mitt röda läppstift. Åt lunch för en stund sen: tomatsoppa, skinkmackor, sallad och juice. Yummie!

Puss!



image185

God afton

Jag hade faktiskt tänkt skriva värsta satsarinlägget eftersom min syster (http://blablasmurf.blogg.se) har orkat. Men nu är det lite sent så det får bli någon annan dag! Har ni tur klistrar jag in ett recepttips eller något annat spännande imorgon...
Mina planer att vända på dygnet går som synes käpprätt åt helvete. Kunde inte somna igår när jag lagt mig vid 01-tiden, så runt 04 klev jag upp, gjorde två helt gudomliga mackor och tittade på två Sex & The City-avsnitt. Tror jag slutligen somnade runt sextiden. Vaknade runt 11 imorse men somnade om och vaknade igen några gånger. Gick slutligen upp runt 14, grattis! Har bett mor via mejl att ringa och väcka mig imorgon, men eftersom Hotmail fuckar sig som vanligt vet jag inte om hon fick det. Ett stort tack, puss och kram till mamma förresten, som har varit så söt och skickat min blåa, axelbandslösa "bakelseklänning". Håll nu tummarna alla, och hoppas hoppas hoppas att den hinner komma fram innan fredag! Jag vill verkligen vara pigg och utvilad på min födelsedag, och gärna vara vaken hela dagen också. Förra året på min födelsedag var jag också i Paris, men då hade jag varit uppe sent dagen innan så jag och Mattias vaknade runt 15-tiden. Kvällen var dock väldigt trevlig, men som sagt, i år vill jag njuta av hela födelsedagen i vaket tillstånd!

Idag, efter paella till lunch, åkte jag upp till Grands Boulevards för att skynda på processen med att få mitt slutgiltiga resultat från min vistelse på Accord, så att jag kan få faxa in det till CSN, få pengarna och äntligen sluta leva på naglarna. När adminstrations- Manuela sagt åt mig att komma tillbaka imorgon klockan 11 for jag till Galeries Lafayette för att leta röda ballonger. Hittade bara mix-pack med typ 100 gröna, orangea och vita ballonger och 2 röda. Ovärt. Pakistaniern som stod och sålde (Okej nu dog batteriet nyss så halva inlägget försvann! Tack så jävla mycket!) heliumballonger utanför Galeries Lafayette före jul hade jag tänkt fråga om det gick bra att få köpa lite av hans helium till mina ballonger till ett rimligt pris, men han var inte heller där. Ännu mer ovärt.

Efter besvikande Etam-besök i St Michel (hittade visserligen bh:n i min storlek men det var inte push-up:en utan den sömlösa, och inga trosor fanns det heller), Louvre-Rivoli och Bastille for jag hem. Åt först en riktigt god fullkornstoast med bredbar chèvre, croque monsieur-ost och sallad på, därefter sallad med vinaigrette. Efter det blev det inlagd, kokt, skivad gurka med fiskpinnar till middag. Sedan satte jag mig med grammatikboken en stund, åt Estrella Grillchips och drack BOB-saft. Sökte förgäves igenom skåparna efter choklad, men tröståt istället en skumtomte och några Mike & Ike. Nu sitter jag här och borde egentligen försöka sova men är inte det minsta trött. Kanske lite då.

Imorgon ska jag alltså till Accord, sedan till Champs-Élysées för ett syntest hos Quentin. Uj.. Får se hur det går. Känner mig mer och mer blind för varje dag som går. Sedan har Adel frågat om jag ville göra någonting, så vi får väl se vad som händer, det beror på om jag hinner få mina pengar från CSN imorgon. Jag har på fullt allvar aldrig varit så här fattig i hela mitt liv. Lyckligtvis fick jag idag ett för tidigt grattiskort från farmor och farfar innehållande 100 spänn. Ska växla in dem imorgon så att jag kan sätta frimärke på elräkningen och skicka iväg det, samt betala faxet till CSN. (Och ja, det är så illa! Skulle betala ett frimärke idag men kunde inte eftersom frimärket kostade 0,49 Euro och jag bara hade 0,43 plus två knappar i min plånbok) Nämnden ifråga har nämligen gett klartecken om att jag kan faxa in en kopia på resultatet om jag samtidigt postar originalet på det traditionella viset, så att det går fortare att få pengarna.

Australiensaren Ilya skickade mig ett Facebook-meddelande idag där han frågade om jag ville gå på bio, äta middag, dricka mojitos OCH dricka varm choklad på olika ställen med honom imorgon kväll eftersom han hade velat göra alla de där sakerna ett tag men inte kunnat eftersom han inte hade hittat någon som var så "cool" som jag tidigare. Jag känner mig verkligen lastgammal när han kallar mig cool. Som ett litet barn som tycker att någons mamma är häftig. Han är född 1990! Grattis till lammköttet! Jag vet, jag vet, det är i princip barnarov, men jag kan ju alltid låtsas att jag är där som hans barnvakt istället för hans date. Det blir nog trevligt.. Han sa något om att han och några andra ska ut på torsdag också, så jag kanske hänger på det. Josefin sa också att det blir utekväll på torsdag, så vi får se om jag kan kombinera de två eller om jag måste välja. Allt beror på när jag får pengarna från CSN! Skulle egentligen gå ut på Frog & Princess ikväll också, med Henrik och några fler, men alla utom Henrik bangade och sedan när vi ringdes så rann det hela ut i sanden eftersom han ändå var tvungen att plugga och jag som sagt egentligen inte har råd. Vi ska fara nästa tisdag istället. Om jag inte hinner få pengarna från CSN innan imorgon kväll kanske jag måste dissa Ilya också. Man kan inte riktigt rely:a på att någon som fortfarande är i den åldern när han får månadspeng från sin mamma ska betala för en night out. Å andra sidan verkar han ganska loaded, om jag tolkar min intuition rätt.. Nåja, vi ser väl.

Håller precis på att avsluta "Den vita massajens dotter" (andra delen av "Den vita massajen") av Corinna Hofmann. Andra boken är faktiskt precis lika spännande som den första, fast hon har flyttat tillbaka till det "gråa Europa" och börjar leva ett svenssonliv. Det ska till att vara en riktigt bra berättare att få sådant att låta intressant!

Ska nog söka jobb imorgon. Tänkte börja på Indiana Café i Bastille, det är nära till hemmet och så har jag hört att det är lätt för utlänningar att få jobb där = man behöver inte kunna så mycket franska i början. Ska även söka efter mitt pärlhalsband som jag inte har en aning om vart det har tagit vägen. Det skulle sitta fint tillsammans med bakelseklänningen. Vidare ska jag och Laure gå till Hôtel des Arts och boka ett rum till mor och far som kommer i slutet av april. Ida ska sova i vår lägenhet, hihi!
Sen ska jag försöka få tag i Stéph också, skulle vara trevligt med en fika. Mmm.. Starbucks! Nu måste jag sova.

God natt och sov gott

Dagens låt: Quando quando quando -Michael Bublé & Nelly Furtado


P.S. Hur fan kan man bli sugen på choklad av den här reklamen? Så jävla äckligt.
...Och kött


P.S igen. Saknar Umeå lite nu.



Dagens bitterfitta

Allt kommer ju tydligen ursprungligen från män. Inte ens jävla feminina saker/namn är helt kvinnliga. Vi får inte ens helt egna ord, utan det är "alternativformen" av det manliga. Ja ä inte bitter!


image173


Höna

Måndag 21 januari 2008.

Hönan är en hona av hönsfågel. Tillsammans med tuppar och kycklingar är hönan ett av de allra vanligaste tamdjuren. De första hönsen tros ha domesticerats för kött- och äggproduktion redan 2500-2100 f.Kr. Till Skandinavien kom de för cirka 2 000 år sedan.

Därför har ordet också förekommit ända sedan äldre fornsvensk tid. Det är bildat av hane, vilket kan tyckas motsägelsefullt. Men hane är, förutom ett djur av hankön, också ett gammalt ord för tupp. Och höna är helt enkelt femininformen.

Hane är ett gemensamt germanskt ord som är besläktat med latinets canere, sjunga eller gala, som bland annat känns igen i ordet för kyrkomusiker - kantor.

Måndag eftermiddag på 13 Rue Jean Macé, fjärde våningen

Det är inte bra att vända på dygnet. Fy Anna! Har hittills inte gjort mer än ätit frukost. Får se om jag ens går utanför dörren idag, hehe.

Har glömt att nämna att jag skrämmer Laurette från och till under nätterna, eftersom jag har för vana att prata i sömnen. Hon säger att mina ögon är öppna och att det är en mix av svenska, engelska och franska. En gång satte jag mig tydligen upp, pekade på olika saker i rummet och babblade på svenska, varpå Laure sa (jag minns givetvis ingenting av detta, utan hon berättade för mig dagen efter) "Anna, I don't understand Swedish.. Go to bed" och jag svarade på engelska "Oh sorry, I thought we were in IKEA"... Läskigt!
Nu bara för ett litet tag sedan ryckte jag i Laure så att hon vaknade, och sa något på svenska. Laure sa att hon inte förstod och då sa jag "Lait! Milk!". Jag hade förmodligen först sagt "Mjölk!" på svenska och sedan när hon inte förstod, översatt på både franska och engelska. Jag kanske har en undertryckt, omedveten önskan om mjölk. Jag dricker faktiskt inte så mycket mjölk här eftersom den är äcklig. Laure skulle och handla dagen efter också så jag ville kanske påminna henne, haha!
Enligt Laure olika scenarion av den här typen utspelat sig många gånger i vårt sovrum, att jag väcker henne och pratar på svenska. Hon har sagt att hon är rädd på riktigt när jag väcker henne. Jag har bara skrattat och sagt att jag är helt harmlös. I fredags natt blev jag dock själv skrämd när helt plötsligt Laure börjar viska på franska. Det var fan Linda Blair/Exorcist-nivå på det! Så jävla äckligt! Jag låg typ och hyperventilerade i flera minuter innan jag stammade fram "L-Laure.. I don't understand.. Could you take it in English?" Jag hörde något om "Merde...sans...merde..sans.." (Fan.. utan...fan...utan..). Usch. The revenge of the fransyska! Undrar hur rädd hon kommer bli när jag börjar gå i sömnen, för det brukar jag ju också roa mig med under nätterna.

En annan händelse som jag inte har berättat om var en just efter jul när jag hade kommit tillbaka, och vi var några stycken som gick ut på en restaurang i Charonne. Jag beställde en lammkotlett med potatis och till det en flaska lemonad, som givetvis fanns på menyn. Servitrören svarar irriterat att de endast serverar vin. Jag tänkte att lemonaden kanske var slut och frågade istället efter vatten, för det kan man ju ta ur kranen, och killen säger "There is no lemonade, no water, no Orangina! Only wine!". Det var mycket tjafs fram och tillbaka innan jag fick min lemonad och servitören var så jävla oförskämd! Han himlade med ögonen och höll på som att det var något riktigt fult jag bad om. Han sa tillochmed att de inte HADE någon lemonad, att menyn var gammal och att de inte hade "hunnit ändra" det än. Efter ett tag, när han förmodligen diskuterat saken med sin chef, kom han med en flaska och sa surt "This is only for you". Tibo bad till och med om ursäkt/försökte skämta å mina vägnar, någonting i stil med att jag var svensk och att jag var lite "speciell"..Flaskan var liten och eftersom vi redan hade börjat äta var jag ganska törstig och bad Tibo fråga efter en till ("Could we have one more lemonade for the child, please!" AHHH!!!! DÖDA!!!) och jag fick höra både från den oförskämde servitören och en annan, äldre kvinna som jobbade där att lemonaden nu var slut och att de inte hade fler. Tänk om jag hade varit gravid?! Det satt tillochmed en liten bild på vinetiketten som visade en gravid kvinna som drack vin, med ett kryss över. Han frågade om jag ville ha vin istället men jag tackade nej. Såg att killen gick förbi vårt bord för att kolla om jag hade hällt upp vin i mitt glas från någon av flaskorna på bordet, vilket jag inte hade. Till slut fattade han att han var tvungen att ge upp och kom med en andra flaska. En servitör som ljuger, kan det bli bättre?!

Tibo förklarade att restaurangen hade en mycket stolt ägare som gjorde sitt eget vin och att det var det enda som serverades. Men finns det en sak på menyn och de faktiskt HAR drycken inne, med vilken rätt nekar de mig den?! Jag var sjukt förbannad, och jag blir upprörd över det nu igen.. Hur kan de säga att de driver en restaurang?! Snarare utfordring mot betalning. Så jävla fult. Jag var inte sugen på vin, ska jag behöva vara törstig då för att de vägrar servera mig alkoholfritt?! En del av fransmännen jag var där verkade tycka att jag var konstig, men vad i satan! Ska jag fråga servitören vad jag ska beställa?! Så jävla störande!

Nog om det. Ska duscha nu och sedan eventuellt ut på stan.



Dagens låt: Apologize -Timbaland


P.S. VARFÖR ROTERAR MINA BILDER PÅ SIG SÅ ATT DE LIGGER ÅT SIDAN ISTÄLLET FÖR ÅT RÄTT HÅLL!? DET GÅR JU INTE ATT ROTERA DEM ÅT RÄTT HÅLL HELLER?!

Nytt inlägg

Ska kanske inte lägga mig riktigt än.

I'm through with love
I'll never fall again
Said adieu to love
Don't ever call again
For I must have you or no one
And so I'm through with love

I've locked my heart
I keep my feelings there
I have stocked my heart
With icy, frigid air
For I need to care for no one
Because I'm through with love



Saker jag är sugen på just nu:



Och så nya underkläder och en bra tidning (magazine) till det. Jag vill se filmen Chocolat också, och Interview With The Vampire.

Innan jag lägger mig tänkte jag bara visa några bilder från Miu Mius nya reklamkampanj. De är så fina, och Kirsten Dunst är så söt! Jag gillar verkligen åt vilket håll modet blåser nu -glamouröst, vintage, chict, "gammaldags". Dagens i-landsproblem: Det är svindrygt när modet är fult, för då är det ju typ bara det som finns i affärerna. Sett från en positiv synvinkel sparar man ju i alla fall pengar eftersom man inte köper något. Tur för mig att jag bor i det glamourösa, chica Paris. Hihi!




En annan het annons är den här under, som är lite äldre. Jag vet inte riktigt varför, den ser väl ut som de allra flesta ads som visas idag, men jag tycker den är supersnygg! Intimately Beckham For Him.





Innan jag lägger mig,
Fråga 1: Är det någon som vet hur man klistrar in en länk så att den blir "klickbar" och inte bara en massa bokstäver som man ändå måste klistra in i sökfönstret?

Fråga 2: Kom att tänka på en sjukt snygg annons som jag skulle vilja hitta på internet. Den är svartvit och föreställer Kate Moss, som ligger naken på mage på en matta eller en skinnfäll. Huvudet är till vänster av bilden och var lite vridet mot kameran om jag inte minns fel. Hon stöder sig på armbågarna så att man kan se att det enda hon bär är en klocka, eller ett armband. Jag tror det var klockan/armbandet hon gjorde reklam för. Det kan ha varit Calvin Klein, men jag minns inte riktigt. Det kanske finns någon som kommer ihåg vad det var hon gjorde reklam för?


Godnatt och sov gott allihop!



Tidigt måndagsinlägg, cirkus 01:18

image156


Jag har ingen skola imorgon och kan stanna uppe hur länge jag vill! Hihihi!

Glömde nämna i förra inlägget att jag hade en typ av emotionell/psykisk svacka förra veckan (och veckan före det också, om jag inte minns fel). Allt kändes bara bajs, rent ut sagt. Jag såg ut och kände mig ungefär så här:


Skämt åsido så var inte livet på topp direkt. Idag känns det lite bättre! Lägenheten är inte lika kall, jag är mätt och dessutom ledig imorgon och för två veckor framåt. Nu känns det som att Nat King Cole vill säga något!

Smile, though your heart is aching
Smile, even though it's breaking
When there are clouds in the sky
You'll get by
If you smile thrugh your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll see the sun come shining through
For you

Låt oss fortsätta med inlägget. Jag vill återigen påpeka hur excited jag börjar bli över min födelsedag, just eftersom jag inte har några planer alls! Det här kan bli hur bra som helst. Jag är sugen på att köpa röda ballonger dagen till ära. Måste bara hitta något ställe som säljer dem.. Vill inte ha sådana här fula silvriga med massa tjafs på, utan bara neat-and-clean röda ballonger. "Ingen kan vara nere med en ballong", som Nalle Puh sa. Jag lovar att vara gladare än killen på översta bilden när jag har mina ballonger!

Något annat jag är sugen på, förutom choklad som vanligt, är att gå på en jazzklubb. Har aldrig varit förut och nyfikenheten tippade över när jag såg Spiderman 3, där söta Kirsten Dunst i en scen sjunger "I'm through with love" på en jazzklubb ( http://youtube.com/watch?v=KGapAT8qU_g ). Kant vet om en bra jazzklubb och Josefin (från skolan) också. Jag MÅSTE fara!

Nu ska jag nog lägga mig.


Dagens/nattens låt: Fidelity -Regina Spector


Hittade en genuint snygg bild, förresten. Det är så här jag ska se ut på min födelsedag; Glamourös, chic, med håret lagt och männen vid mina fötter. Eller förresten, varför bara på min födelsedag?

image158

Söndag den tjugonde januari

Om fem dagar fyller jag 21, hihi! 

I onsdags gick jag, Nolwenn, Judy och Judys pojkvän Patrick på La Fourmi som ligger i Pigalle. Senare kom också Nolwenns kille Eric. Det var riktigt trevligt att få träffa Nolwenn igen, hon är helt underbar! Några öl tillsammans och sedan gick vi åt olika håll; Judy och Patrick skulle äta kinesiskt medan Nolwenn och Eric drog vidare till en annan "soirée" hos några vänner till dem. 

I torsdags kväll begav jag mig -något sen, som vanligt- till Porte d'Italie där Jordhana, Marina och Caroline (alla tre från Brasilien) från min klass väntade tillsammans med Isabella (kompis till Marina och Jordhana) och hennes klasskompisar. Träffade en riktigt trevlig austaliensare som heter Ilya (stavning?). En riktig pojkvasker dock, blott sjutton år. Nu är jag gammal! Han hade en väldigt lustig, marinblå sammetsfluga på sig som jag ångrade att jag inte tog kort på. Ilya har gått på Accord i två veckor men jag har missat honom, och han har inte sett mig heller! I alla fall så började vi kvällen på Jordhanas och Marinas hotell där vi pimplade sex-sju flaskor vin. Efter förfesten åkte vi Metro till Montparnasse-Bienvenüe och klubben MIX. Torsdagar är det studentkväll (egentligen mest för Erasmus-studenter) och gratis inträde fram till midnatt. Vi klarade oss precis och tog oss trots kön in runt kvart i tolv, och fick en drinkbiljett! Vi fick dock inte välja drink utan blev tilldelade en vattnig, rosa, slushliknande sak i en plastmugg. Läskande men alkoholhalten låg väl ungefär på 0,2%. Musiken var lite av en besvikelse men emellanåt var det helt okej. Mycket techno och liknande. Träffade en grabb som heter Guillaume, väldigt trevlig faktiskt. Jag hade planerat att ta sista metron hem men glömde titta på klockan och hoppsan så var hon redan fem över ett, så det var bara att stanna fram till klockan fem. Jag blev konstigt nog inte det minsta trött! Just efter fem hämtade vi ut jackor och väskor och satte oss utanför Metrogrindarna. Tog första metron hem och sedan åt jag frukost hemma, somnade direkt och försov mig till 10:30.

Fredag morgon, sista dagen, kom jag lagom till pausen vid 11-tiden efter fyra timmars skönhetssömn. Försökte hitta Judy eftersom hon fyllde år dagen innan (vi hade bestämt att hon, jag och Nolwenn skulle ta en snabbfika under rasten). Hon hade dock redan börjat sin lektion, så he blev inge av! Dagen var relativt skön, innan pausen hade klassen pratat om media och vilka alternativ det finns i Frankrike (tv-kanaler, tidningar, radiostationer). Efter fick vi välja en film från skolans "videotek" och det blev "Pari", som handlade om två kedjerökande svågrar (plural på "svåger"?) som bestämmer sig för att lägga av med ovanan i femton dagar. Det hela utvecklas givetvis till galen- och jävulskap utan dess like.. Helt okej film men jag fattade inte allt. 
Efter lektionens slut (försökte få ett shoppingtips från Christelle som vanligt, en gammal lärare, men hon hade inte kommit på något bra) gick jag, Jordhana, Caroline, Marina, Isabella och Ilya till Starbucks eftersom det var min sista dag. Jag drack varm choklad och åt en russin- och kanelscones, mmm! Därefter for jag hemåt och stannade förbi på ett Etam där de inte hade min storlek i de oförskämt snygga underkläderna som jag har pratat om tidigare. Jag funderar på att lägga ner hela företaget eftersom jag blir deprimerad och besviken varje gång jag går till ett nytt Etam och får samma svar om och om igen. Men jag MÅSTE HA DEM! De är FÖR snygga.. åh. De perfekta underkläderna, och så finns de inte i min storlek någonstans. Älska livets ironi. Not. 

Försökte plugga lite efter skolan men jag var för trött, så jag duschade och gick sedan och la mig. Vaknade 20:30, hade fått 2 sms av Henrik (vi hade bestämt att gå ut) så jag började göra mig i ordning. Vid den tiden hade Laure och hennes kompis Mathilde kommit hem. Tio i tio träffades jag och Henrik utanför Hôtel-de-Ville-metron för att leta en billig och bra bar. Vi gick in på Amnesia, en gaybar som gjorde grymt goda Cosmopolitans. Helt perfekt syrliga! Vi delade på en flaska rosé också och sedan var jag ganska rund under fötterna! Vi gick till Republique där vi åt helt stört goda kycklingvingar på KFC. Eftersom KFC's fritös var trasig gick vi till Sandwich King och åt pommes. Yummie!! Sedan tog vi metron hem åt varsitt håll. Gick först till La Plage där jag trodde Laurette och Mathilde uppehöll sig, men de hade redan gått hem till oss. Där var de två plus Quentin och Tibo. Tibo och Quentin gick ungefär samtidigt, men först bestämde Kant och jag oss för att hitta på något dagen efter; Laurette skulle hänga med sin familj och sina kusiner, och Kants brorsa Valentin skulle till Villers-Cottêrets tillsammans med Tibo och Mathilde, så varför vara ensamma på varsitt håll och ha tråkigt? 

Lördag morgon, eller ja, förmiddag, vaknade jag runt 11-tiden. Mathilde var hurtig och hade vaknat redan 09:15. Städat och diskat hade hon gjort, och dessutom varit nere på bageriet och köpt pain au chocolat. Vi åt frukost, städade lite mer, och sedan begav vi oss alla tre till en optiker där Laure provade nya glasögon. De var väldigt fina, men ganska dyra. PRADA kostar... Sedan gick vi till Starbucks där flickorna drack kaffe och jag åt en god skink- och majssallad. Därefter Etam i Bastille där de två hittade underkläder men inte jag. Hata. hata. hata. 
Vi gick tillbaka och sedan hjälpte Mathilde mig att skriva ett desperat mejl till Etam kundservice om det fanns the slightest chance att de kan hjälpa mig att hitta underkläderna i rätt storlek. Sedan for Mathilde med tåget och Laure gjorde sig i ordning för kusinkvällen. Strax före 18-tiden for hon med metron och jag tog på mig joggingkläder och begav mig ut. Sprang inte så länge, drygt 35-40 minuter. Ville inte springa samma runda igen, men kunde inte området så bra där jag till slut hamnade och hade ingen lust att springa vilse så jag sprang hem igen, efter ett snabbesök på ATAC där jag köpte färdig paella, WeightWatchers' gâteau fondant au chocolat, apelsinjuice och citroner. Kom hem, fixade paellan (d.v.s. slängde den i stekpannan och stekte upp den) som för övrigt var helt gudomlig, åt den med sallad (ville göra vinaigrette men olivoljan var slut och grannarna hade ingen heller! stackars MIG!) och sedan fromage blanc till efterrätt. Sedan tog jag en lång, skön dusch och fixade till mig lite. Försökte plugga men det kändes inget roligt så jag lät bli. Tittade istället på Sex & The City och sedan sms:ade Kant och frågade vad jag hade valt för film eftersom det var det vi hade bestämt att göra. Hade inte fått tummen ur än men insåg att det var dags eftersom klockan var 22:15 och videoteket stänger 22:30. Vi gick båda två och bestämde oss till slut för Saw II, Ocean's Eleven och Sin City. Vi drack lite vin, åt chokladmuffinsarna från WeightWatchers och hängde rent allmänt. Gick hem och la mig vid 06-tiden och då hade Laure kommit hem för länge sedan, och hon sov djupt. 

Vaknade idag vid 15-tiden, åt "frukost", satt vid datorn och klädde på mig vid 17 ungefär. Laure gick till Elise där hennes föräldrar och morföräldrar hängde. Vid 18-tiden gick jag också dit. De åt galette och jag fick också en bit. Mormorn hade redan fått "leksaken" och blivit drottning. Hon glömde att hon hade den på huvudet och gick ut med den på gatan när hon skulle hem, haha! Såg på tv där en stund och sedan gick jag tillbaka. Åt endiver med salt, peppar och dijonsenap till förrätt, paella till varmrätt och en WeightWatchers' muffins till efterrätt. Glömde dem hos Kant igår kväll och det känns ju som lite girigt att komma över och vilja ha tillbaka dem. Smidigt och snällt nog skrev Laure på MSN att "Anna vill ha sina muffins". Strax därefter kom han över med dem! Pinsamt, men gott i alla fall!

Nu dricker jag te och lyssnar på Om du lämnade mig nu med Lars Winnerbäck featuring Miss Li. 
Innan man börjar på Sorbonne måste man skriva in sig på skolan, mellan den 24 januari och den 1 februari. Ska nog göra det på morgonen på min födelsedag, så att jag vet att jag inte sover bort hela dagen. Sedan får vi se vad som händer! Kommer vara ensam hela dagen eftersom alla jobbar och har skola på dagen, men jag funderar på att ta en "Sex and the city-runda". I de två sista avsnitten är som bekant Carrie i Paris med Aleksandr Petrovsky. Eftersom Alek är upptagen med sin utställning hela tiden får Carrie roa sig själv. Jag har nu hittat en guide på aftonbladet.se som visar alla ställen, butiker, restauranger och caféer som Carrie besökte. Så varför inte! Jag kommer vara själv Underbart mysigt, jag har hela dagen, och hela Paris för mig själv! Det sägs helt utan ironi, tycker att det ska bli riktigt skönt att få göra precis vad jag vill. 

Är ju ledig nu i två veckor mellan Accord och Sorbonne. Ska hänga, sova länge, försöka plugga lite grammatik och så söka ett jobb. 

To be continued...


Dagens låt: Elden -Lars Winnerbäck

Jaja

Ja jag har inte skrivit på aslänge men jag orkar faktiskt inte. Det händer inte intressanta saker hela tiden så det känns som en upprepning att berätta att jag återigen imorse klev upp, åt frukost (egentligen en nyhet men ändå), åkte metro till skolan och lyssnade ofrivilligt på ett alkoholiserat psykfall som sjöng Edith Piaf och berättade om sina två hundra katter, kom tillbaka, satt vid datorn, gick till La Plage, kom tillbaka och gick och la mig.

Snart kommer Emma och Sofi och hälsar på och det blir svinskoj. Jul och nyår var kul, jättemys att få träffa alla igen... Men nu är jag som ni alla vet tillbaka i France och hänger. Slutar Accord på fredag (ska göra slut-test imorgon eftermiddag, tam-tam-tam!) och sedan är jag ledig fram till den 2 februari då jag börjar på Sorbonne. Ikväll ska jag ut med Judy, Judy's pojkvän och Nolwenn for drinks.
Nästa fredag fyller jag år men jag vet inte om jag orkar göra något särskilt. Jag fyller trots allt bara 21, det är ingen stor siffra eller ens en meningsfull sådan.
I övrigt är det fortfarande obarmhärtigt kallt i lägenheten och jag sitter just nu med både värmehjärta, Pilipe (vår kupévärmare) och en yllefilt, samt tjocksockar, kofta och tofflor. Har aldrig längtat så mycket efter sommaren som nu.

Har hittat übersnygga underkläder på Etam men de fanns inte i min storlek. Som vanligt. Får vänta och se om de får in fler. De är verkligen to die for.. Jag menar det. De är svarta/champagne/beigefärgade. Det låter inte så snyggt men de är heta på riktigt! När jag hittar en snygg bh så är oftast trosorna (eller vice versa) tantiga eller bara fula. Det har varit vinter-rea här nu ett tag så de bhar och trosor som finns kvar i butikerna är i tältduksstorlek, men jag ska titta in imorgon igen ifall de har fått påfyllning. Let's stay positive!

En mycket glad nyhet är att fransmännen äntligen har kommit ikapp med resten av världen och infört rökrum på klubbarna, caféerna och pubarna. Woop woop för mig men död och bedrövelse för resten av Frankrike, haha! Rätt åt dem. I gengäld verkar folk röka ännu mer hemma hos sig och jag stinker återigen askkopp när Laure har sina giftpinnesugande vänner över på en "apéro". Charlotte var här igår eftersom hon skulle på jobbintervju nästföljande dag i närheten och kvinnan rökte som en skorsten.

Sedan jag skrev sist har jag även börjat jogga. Äter och dricker dock lika "hälsosamt" som förut, héhé. När jag var hos barnmorskan för att hämta ut p-piller under jullovet fick jag göra en liten enkät om mina alkoholvanor och efter att Viwan (min barnmorska) tittat igenom svaren konstaterade hon smått orolig att jag har alkoholproblem, ("Anna. Du är på den nivån där man kan ha svårt att sluta utan hjälp") haha! Om JAG har alkoholproblem är Laure i princip död... Även mamma nekade mig två Xider när jag och Emma skulle basta:
"Njaa.. du kan få dem imorgon, när det är nyårsafton."
"Vadådå?"
"Alltså jag tycker att du kan låta bli ikväll. Du dricker ju var och varannan dag, det gjorde du inte förut!"
"Mamma sluta. Jag är 21 år!"
"Anna jag är allvarlig! Det är ingenting att flina åt"

Jesus alltså... Intrigerna fortsätter!


Saker jag vill ha i present:
Sex & the city Shoebox collection
En sexleksak, för jag är så jävla uttråkad
T-shirts från www.tshirthell.com: "If I had balls they would be bigger than yours", "Everytime you see a rainbow God is having gay sex", "Talk nerdy to me" eller "I should be in the kitchen"
Armanis nya parfym "Code"
Miss Dior Chérie (också en parfym)
Chanels parfym "Mademoiselle"
Ett fodral till min MacBook (Once you go Mac, you never go back)
Ett carte orange (tunnelbanekort) för februari månad
En polaroidkamera
En iPod skulle vara riktigt soft, lyssnar bara till bilarna när jag är ute och joggar nu
Body shop: olive body butter
Underkläder från Etam och Princesse Tam Tam, gärna svarta
Nya pumps, röda kanske? + nya stövlar, ankelboots.. Jag behöver nya skor, helt enkelt!
Le Robert Micro (synonymordbok)
Bescherelles Verblexikon
Skagenröra
Crème Bonjour Gräslök
En typ guidebok som heter något i stil med "Hur en student överlever i Paris", och en annan som heter "Le Paris des paresseuses"
Boken "Paris 0 Euro"
Den vita massajen: Resan tillbaka
Harry Potter 4
Någon typ av lättsmält chick-lit på engelska. Mina kunskaper i språket försämras varje dag, eftersom allas engelska här suger + det finns noll program på tv på engelska. ALLT är dubbat. Jag är språkligt undernärd!
Häftapparat
Nagellacket "Jerry", en ny "Cover-all-mix" och en svart kajalpenna från Make Up Store
En silverpiercing med lite grejs som hänger
KMS Hair Play (hårspray)
En iPod nano skulle vara riktigt soft eftersom jag är så duktig och joggar nu


+
En jävligt stor ugn
Saker jag önskar mig om jag får En Jävligt Stor Ugn:
Muffinsplåt
Vanlig plåt
Elvisp
Rund form med löstagbar botten
Sockerkaksform
1-liters stålmått



Dagens låt: JEM- Come on Closer





RSS 2.0